Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Sorsele hämtar inspiration från Irland och Skottland

Lärdomar från Skottland och Irland ska bidra till det planerade Arenabygget i Sorsele tätort.

Lärdomar från Skottland och Irland ska bidra till det planerade Arenabygget i Sorsele tätort. 
– Genom Region Västerbotten kan vi få in viktiga internationella erfarenheter kan vara till nytta när vi bygger Arena Sorsele säger kommunalrådet Caisa Abrahamsson (S).
– Multiarenan är inte bara är tänkt för idrott och föreningsliv utan också ska fungera som en mötesplats för samhälle och näringsliv.

– Arena Sorsele är en viktig tillväxtsatsning för Sorsele och därmed för Region Västerbotten säger regionstyrelsens ordförande Erik Bergkvist (S).
Kombinationen av olika verksamheter under samma tak är intressant. Vi vill gärna använda våra internationella erfarenheter för att hjälpa till.

Det var vid en överläggning mellan Sorsele kommunledning och ledningen för Region Västerbotten som inriktningen att dra igång en förstudie av internationella erfarenheter av mötesplatser beslutades. Tanken är att få draghjälp av regionen med att samla in exempel och erfarenheter från omvärlden; andra europeiska platser som satsat på liknade arenor och samlingspunkter likt den som föreningslivet i Sorsele lagt fram förslag om.
Ett 40-tal föreningar i kommunen står bakom förslaget som går under namnet Arena Sorsele. Multiarenan ska innehålla en multihall med stora, flexibla ytor, samordnat lokalutnyttjande för arrangemang, idrott, kultur, nöjen, fritidsgård och restaurang/café.

Vid överläggningen mellan Sorsele kommun och Region Västerbotten deltog Caisa Abrahamsson (S), kommunstyrelsens ordförande Sorsele,  kommunchefen Göran Wikström och Regionstyrelsens ordförande Erik Bergkvist samt regiondirektör Peter Hedman.

För ytterligare kommentarer med anledning av detta pressmeddelande kontakta
Caisa Abrahamsson (S) , kommunstyrelsens ordförande Sorsele 070 – 370 39 88 eller
regionstyrelsens ordförande Erik Bergkvist (S) 070- 6186855

Presskontakt Thomas Hartman, 070 – 666 4995

Skriv ut

27 september, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer