Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Sorsele vill delta i kulturhuvudstadsarbetet

Sorsele Kommun anmäler sitt intresse att vara med och bidra i kulturhuvudstadsarbetet.

Sorsele Kommun anmäler sitt intresse att vara med och bidra i kulturhuvudstadsarbetet. 
– Vi vill vara med på flera sätt säger Caisa Abrahamsson (S) – Vi vill både lyfta fram turismen som det samiska i kulturhuvudstaden.
– Sorseles medverkan vore bra för Umeå säger regionstyrelsens ordförande Erik Bergkvist (S).

Caisa Abrahamsson ser flera områden där Sorsele kan bidra till lyckade kulturhuvudstadsarrangemang.
– Nu är det hög tid att börja organisera samarbetet i länet och vi kan från Sorseles sida bidra genom att skapa färdiga paket till Ammarnäs med fiske, vandringsleder och skidbackar.

Cajsa Abrahamsson tänker sig även att Sorsele kan bidra med att lyfta fram den samiska kulturen.
– Den samiska kulturen var trots allt en viktig del av som fick det att tippa over till förmån för Umeå som kulturhuvudstad 2014. Här kan Sorsele och vår del av Västerbotten vara med och bidra så att det blir verklighet, menar Caisa Abrahamsson. Sedan 1 januari har Region Västerbotten tagit över det regional kulturansvaret från landstinget.
– I anslutning till arbetet med den nya regionala kulturplanen kommer också diskussionerna igång kring hur hela länet kan vara med och stötta Umeå med kulturhuvudstadsarbetet säger, Erik Bergkvist, som välkomnar Sorseles initiativ.

Planerna att vara med och bidra till Umeås kulturhuvudstadssatsningar väcktes i en överläggning mellan Sorsele kommun och Region Västerbotten.
Vid överläggningen deltog kommunstyrelsens ordförande i Sorsele Caisa Abrahamsson (S) och kommunchefen Göran Wikström samt Regionstyrelsens ordförande Erik Bergkvist och regiondirektör Peter Hedman.

För ytterligare kommentarer med anledning av detta pressmeddelande kontakta Caisa Abrahamsson (S), kommunstyrelsens ordförande Sorsele 070 – 370 39 88 eller regionstyrelsens ordförande Erik Bergkvist (S) 070- 6186855

Presskontakt Thomas Hartman, 070 – 666 4995

Skriv ut

27 september, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer