Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Sveriges mest spännande och kreativa region

– Våra naturtillgångar och lockande geografiska förutsättningar, tillsammans med näringslivet och våra starka universitet med lokala entreprenörer är en avgörande styrka för utveckling och tillväxt i norra Sverige, säger Harriet Classon (S),

– Våra naturtillgångar och lockande geografiska förutsättningar, tillsammans med näringslivet och våra starka universitet med lokala entreprenörer är en avgörande styrka för utveckling och tillväxt i norra Sverige, säger Harriet Classon (S), regionstyrelsens arbetsutskott Region Västerbotten och kommunstyrelsen Skellefteå.
I två dagar samlas företrädare från norra Sverige för att diskutera och samla kraft för ännu starkare innovationskraft, fler investeringar och en infrastruktur som garanterar att företagen vågar satsa.

Norrland 2012
Scandic hotel, Skellefteå, 3–4 oktober.

Onsdag 3 oktober
Innovationssystem och strategier med Näringsdepartement, Tillväxtverket, Vinnova, Teknikföretagen, Region Västerbotten, Länsstyrelsen Norrbotten, IVA med flera.
Goda och innovativa exempel som Treehotel, Facebook-etablering och North Kingdom.

Torsdag 4 oktober
Norra Sverige som spännande och kreativ region och betydelsen av infrastruktur.
13.00 Därför byggde vi Botniabanan – och därför behövs fortsättningen
Om statliga miljarder till infrastruktur och dess betydelse för hela Sveriges utveckling. Göran Persson, före detta statsminister och Senior Advisor, JKL.

Läs mer om programmet på: www.norrland2012.se

Mötet är ett samarrangemang mellan: Norran (huvudarrangör), IVA – Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, Region Västerbotten, Länsstyrelsen i Norrbotten, Skellefteå kommun och Norrbotniabanegruppen.

För mer information kontakta:
Harriet Classon, (S), AU regionstyrelsen Region Västerbotten och kommunstyrelsen Skellefteå, harriet.classon@skelleftea.se, 070 626 74 60
Anders Almberg, strateg för näringslivsfrågor, Region Västerbotten,anders.almberg@regionvasterbotten.se, 070 696 83 01

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, 072 222 73 43,mariann.holmberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

2 oktober, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer