Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Tåg, båt, hamn och lastning – Förväntningar på regeringen

Hamn, tåg och logistik uppmärksammas genom besök av Carl von der Esch, statssekreterare till infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd.

Hamn, tåg och logistik uppmärksammas genom besök av Carl von der Esch, statssekreterare till infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd.
– Vi har många satsningar på tågtrafik och logistik och vi har förväntningar på att regeringen ska satsa på det som EU pekat ut som strategiskt viktiga, exempelvis sträckning i öst-västlig riktning och den Botniska korridoren, säger Erik Bergkvist (S), regionstyrelsens ordförande, Region Västerbotten.
Under onsdagen presenterade Region Västerbotten satsningar i den öst-västliga transportleden med utvecklingsprojekt i Umeå hamn. Mårten Edbergberättade om NLC, Nordic Logistic Corridor, ett projekt för satsning på transporter i öst-västlig riktning.
Läs mer om NLC

Erik Bergkvist var värd under lunchen och därefter fick statssekreteraren besöka Nordic Logistic Center, en av Sveriges modernaste kombiterminaler, den tåg och godsterminal som byggs på Västerslätt.

– Vi kommer har givetvis även diskuterat situationen rörande Kvarkentrafiken och andra logistiska knutpunkter som behöver lösas, säger Erik Bergkvist.

Dagen avslutades med invigning av ny tågverkstad inom området för den nya kombiterminalen.

Koordinator och kontaktperson
Mårten Edberg, strateg infrastruktur – transporter, Region Västerbotten, 070 216 86 25, marten.edberg@regionvasterbotten.se

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, 072 222 73 43,mariann.holmberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

15 december, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer