Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Umeåentreprenör prisas av Konungen

Emanuel Dohi har utsetts till Årets Pionjär i Sverige av Stiftelsen IFS. Umeåentreprenören fick motta det prestigefulla priset av Konungen.

Emanuel Dohi, vd för Dohi Sweden med huvudkontor i Umeå, har utsetts till Årets Pionjär av Stiftelsen IFS. Emanuel Dohi fick motta utmärkelsen av H.M. Konung Carl XVI Gustaf i Stockholm. Utmärkelsen är ett av två priser som årligen delas ut av Stiftelsen IFS.

Priset Årets Pionjär, går till en person med utländsk bakgrund som bott i Sverige under en längre tid och som genom hårt arbete lyckats skapa ett tillväxtföretag som står för nytänkande i sin bransch.

–  Det är stort att Emanuel Dohi fått utmärkelsen. Han är inte bara en lysande entreprenör utan även en person som aktivt deltar i det regionala utvecklingsarbetet, säger Anna Pettersson, regiondirektör vid Region Västerbotten. Vi är stolta över att han och hans företag är verksamt i Västerbotten.

Emanuel Dohi utsågs nyligen till Årets Pionjär och Årets Nybyggare i Västerbotten av IFS som idag är en verksamhet inom Almi Företagspartner som delvis ägs av Region Västerbotten.

Juryns motivering lyder:

Emanuel Dohi är en sann serieentreprenör, såsom 6 åring kom han från Rumänien. Han startade sitt första företag direkt efter universitet, därefter har fler företag startats och idag äger och driver han ett digitalt mediahus. Företaget har sedan starten 2009 kontinuerligt vuxit och år för år redovisat vinst. 2014 beräknas företaget omsätta ca 80 MKr med 65 anställda.  Emanuel Dohi driver sitt företag utifrån en stark vision om att ständigt utmana och utveckla.

För mer information:

Anna Pettersson

Regiondirektör Region Västerbotten

070-397 68 84

anna.pettersson@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Micaela Molin

Kommunikatör Region Västerbotten

070- 316 37 01

micaela.molin@regionvasterbotten.se

Skriv ut

7 oktober, 2014 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer