Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Vännäs vill att Region Västerbotten samordnar upphandlingar av administrativa system

- Vi har världens bästa bredband i Västerbotten. Men samordningen av upphandlingar av kommunernas administrativa system är dålig.

Pressmeddelande 2011-05-18

Vid en överläggning mellan Vännäs kommun och Region Västerbotten lyfter kommunstyrelsens ordförande i Vännäs Johan Söderling (S) att länets kommuner både kan spara pengar och nå bättre service till medborgarna om de samordnar sina administrativa system i länet. Förslaget från Vännäs är mycket intressant säger regionstyrelsens ordförande Erik Bergkvist (S) som nu kommer att lyfta frågan internt inom Region Västerbotten.

– Vi har världens bästa bredband i Västerbotten. Men samordningen av upphandlingar av kommunernas administrativa system är dålig. En enskild kommun hanterar åtskilliga system inom personaladministration, löner, ekonomisystem. Fortsättningen av detta resonemang är att Region Västerbotten samordnar behov och upphandlingar menar Johan Söderling.

Erik Bergkvist håller med. – Här kan vi bli mycket bättre i Västerbotten och jag är övertygad om att det finns pengar att hämta inom detta område. Troligen kommer också medborgarna att få en bättre kommunal service av ett sådant samarbete.

Bergkvist kommer nu att lyfta frågan internt i Region Västerbotten.

Fakta: Bakgrunden till mötet mellan Vännäs kommun och Region Västerbotten är att ledningen för Region Västerbotten gör en Eriksgata runt länet. Regionledningen möter var och en av länets 15 kommuner och landstinget för särskilda överläggningar kring viktiga framtidsfrågor.

Från Vännäs kommun deltog Johan Söderling, kommunstyrelsens ordförande, Ulf Eriksson (C) Kommunstyrelsens vice ordförande, Åsa Ågren Wikström, kommunchef samt Karolina Johansson administrativ chef.

Från Region Västerbotten deltog Erik Bergkvist (S) Regionstyrelsens ordförande, Anders Ågren (M) vice ordf i regionstyrelsens arbetsutskott, Anna Lassinantti, biträdande regiondirektör samt Thomas Hartman, kommunikationschef

För frågor med anledning av detta pressmeddelande kontakta regionstyrelsens ordförande Erik Bergkvist (S), 070 – 618 68 55 eller Johan Söderling (S), 070-598 02 14, kommunstyrelsens ordförande i Vännäs.

– Presskontakt Thomas Hartman 070 – 666 4995

Region Västerbotten har det regionala utvecklingsansvaret i Västerbottens län. Skälet till att våra medlemmar, länets 15 kommuner och Västerbottens läns landsting, bildade Region Västerbotten den 1 januari 2008 är att i en politisk styrd organisation ta ett regionalt politiskt ansvar för de regionala utvecklingsfrågorna och ha ett tydligt politiskt företrädarskap i det regionala tillväxtarbetet.

Skriv ut

18 maj, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer