Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Västerbotten den fjärde högskoleregionen

I en rapport från Centrala Studiestödsnämnden som presenterats idag visas att Västerbotten är det län som efter storstadslänen och Uppsala uppvisar den högsta studieskulden per person. Enligt rapporten är den genomsnittliga studieskulden 126 776 kronor per person med studielån i Västerbotten. Endast Stockholm Uppsala, Skåne och Västra Götalands uppvisar högre genomsnittliga studieskulder per person. Lägst […]

I en rapport från Centrala Studiestödsnämnden som presenterats idag visas att Västerbotten är det län som efter storstadslänen och Uppsala uppvisar den högsta studieskulden per person.

Enligt rapporten är den genomsnittliga studieskulden 126 776 kronor per person med studielån i Västerbotten. Endast Stockholm Uppsala, Skåne och Västra Götalands uppvisar högre genomsnittliga studieskulder per person. Lägst skuldnivå har låntagarna i Jönköpings, Dalarnas och Gävleborgs län.

Enligt regionrådet Erik Bergkvist är de i genomsnitt höga studieskulderna i Västerbotten ett tecken på att det i regionen finns personer med långa utbildningar.

– Studieskulderna pekar på att den akademiska utbildningsnivån är stark bland personer bosatta i länet menar Erik Bergkvist.

Han fortsätter:

– Självklart är det positivt att länets befolkning är högutbildade Inte minst för att möta konkurrensen ifrån andra regioner i Sverige och i omvärlden.

– I detta fall är höga skulder en positiv indikator, menar Bergkvist.

För ytterligare kommentarer med anledning av detta pressmeddelande kontakta
regionrådet Erik Bergkvist (s) 070-618 68 55

Länk till CSN:s pressmeddelande: www.csn.se/press/pressmeddelanden/1.6085

Presskontakt Thomas Hartman 070 – 666 49 95

Skriv ut

24 januari, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer