Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Västerbotten vinnare – störst gästnattsökning i hela landet!

SCB:statistik för juli månad visar att Västerbottens län svarade för den största faktiska och relativa ökningen i hela landet med 28 400 gästnätter eller 9,2 procent!

SCB:statistik för juli månad visar att Västerbottens län svarade för den största faktiska och relativa ökningen i hela landet med 28 400 gästnätter eller 9,2 procent!

Även dom utländska gästnätterna ökade på samma positiva sätt, hela 11.8% blev resultatet om vi summerar juli månad.

Siffrorna avser gästnätter på hotell, stugbyar, vandrarhem och camping.

Lika glädjande och ännu mer viktigt, är dock den långsiktiga trenden, som visar på en tillväxt som är imponerande. Dom ackumulerade siffrorna tom juli månad visar på en ökning på 8% och den utländska andelen har ökat med 8.3% .

Sett till våra grannlän för juli månad minskade såväl Norrbotten som Västernorrland med 1.6% resp 1.2% medan Jämtland hade oförändrat resultat.

Endast fyra län i hela landet visar på en ökning medan Sverige som helhet backar med 5.6%.

-Det vi anat och delvis fått bekräftat ser vi nu svart på vitt på och det är oerhört glädjande säger Thomas Carlsson, länsturistchef.

-Vi har hört positiva tongångar från såväl Skellefteå som Lycksele, men det verkar som om den här sommaren har det varit ”lapp på luckan” på fler ställen.

-En gissning är att den utländska ökningen delvis kommer av ett stort antal norska gäster, men även chartertrafiken från Schweiz och Tyskland har säkert bidragit.

-Självklart har det fina vädret gynnat oss, men även många stora arrangemang, duktiga företag och spännande besöksmål har varit viktiga reseanledningar.

Frågor: Hans-Erik Forsell, VästerbottensTurism, Tel: 070-665 74 68

—–

Presskontakt: Thomas Hartman 070-666 49 95

Skriv ut

8 september, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer