Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Aurora Pelli – ny projektledare för Kompetensplattformen

Aurora Pelli blir ny projektledare för Kompetensplattformen och projektet Modell för branschsamverkan vid Region Västerbotten som är ett uppdrag från regeringen.

Aurora Pelli blir ny projektledare för Kompetensplattformen och projektet Modell för branschsamverkan vid Region Västerbotten som är ett uppdrag från regeringen.

 – Aurora Pelli kommer att jobba från Skellefteå men målgrupperna finns i alla länets kommuner. Tillsammans med utbildningssamordnare, bransch och andra aktörer har Kompetensplattformen i uppdrag att se över det regionala behovet av kompetensförsörjning i Västerbotten, säger Anna Lassinantti, biträdande regiondirektör och chef för näringsliv-och samhällsbyggnad vid Region Västerbotten.

Aurora Pelli har tidigare arbetat som analytiker vid Region Västerbotten och börjar tjänsten som projektledare för Kompetensplattformen under februari. Hon ersätter nuvarande projektledare Barbro Lundmark som går vidare till ett nytt uppdrag vid Umeå kommun.

Region Västerbotten har sedan 2009 i uppdrag av regeringen att etablera en kompetensplattform i Västerbottens län finansierat tillsammans med Länsstyrelsen Västerbotten och Tillväxtverket. Uppdraget handlar om att arbeta för en bättre överensstämmelse mellan arbetslivets behov av kompetens och utbildningsutbudet. Projektet Modell för branschsamverkan sträcker sig fram till 1 november 2016.

Syftet med kompetensplattformen är att bidra till:

– Ökad kunskap och översikt inom kompetensförsörjnings- och utbildningsområdet

Samordning av behovsanalyser inom kompetensförsörjnings- och utbildningsområdet

– Ökad samverkan kring kompetensförsörjning och utbildningsplanering

– Ökad kunskap om utbud och efterfrågan av utbildningsformer, med utgångspunkt i de olika utbildningsformernas nationella mål samt myndigheternas ansvar

För mer information:

Anna Lassinantti, biträdande regiondirektör och chef för näringsliv-och samhällsbyggnad, Region Västerbotten, anna.lassinantti@regionvasterbotten.se, 070-514 63 75

 

Pressinformation:

Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten, ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se, 070-231 93 22

 

 

 

Skriv ut
14 januari, 2015 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer