Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Latsidan lockar inte veteraner

Latsidan är inget som lockar två av Region Västerbottens veteraner som nu går i pension.

Latsidan är inget som lockar två av Region Västerbottens veteraner som nu går i pension. Båda två har varit med i utvecklingen av lilla kommunförbundet till Region Västerbotten som en stark organisation för utveckling av länets alla intresseområden.

Segelbåten väntar för Bernt Vedin och Yngve Sundin har redan uppdrag på SKL, Sveriges kommuner och landsting.

– Jag tycker fortfarande att vård och sociala frågor i kommunal regi är intressant och de frågar efter mina tjänster, säger Yngve Sundin, strateg för vård och omsorg vid Region Västerbotten.

– Nu kan jag ägna mig åt min hobby fullt ut, men det är nog bli både internationella vatten och näringsverksamhet i den omfattning jag tycker är kul, berättar Bernt Vedin, strateg för internationella frågor vid Region Västerbotten.

Bernt Vedin började på Kommunförbundet Västerbotten 1985. Från början med sociala frågor i nära samarbete med socialchefer och politiker i länets kommuner och landstinget. Han samordnade Ädelreformen i länet då kommunerna tog över ansvaret för äldre- och handikappomsorgen från landstinget. Bernt Vedin förhandlade även fram kommunernas övertagande av särskolan från landstinget.
De senaste 15 åren har han arbetat med internationella frågor.
Två frågeområden som Bernt brinner för är jämställdhet och flernivåstyre. 
Region Västerbotten kommer att sakna hans kompetens, lugna sätt och underfundiga humor.

Innan Yngve Sundin, kom till kommunförbundet 2007, som strateg för vård och omsorg hade Yngve varit socialchef i Skellefteå kommun i 18 år. Gedigen kunskap och erfarenhet inom socialtjänst, vice ordförande i föreningen Sveriges socialchefer.
Yngve har utrett och byggt upp samarbetsorganet AC Konsensus – mellan kommuner och landsting. Han har arbetat med att förbereda övergången av hemsjukvården från landstinget till kommunerna. En fråga som Yngve Sundinnu kommer att arbeta nationellt med på Sveriges kommuner och landsting.
Region Västerbotten kommer sakna hans kompetens och klokhet, uppriktiga och raka sätt, när han deklamerar dikter, hans historieberättande. Skapar många tillfällen till glada skratt.

Skriv ut

14 juni, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer