Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Per-Daniel Liljegren blir ny projektledare för forskning kring skola och utbildning på Region Västerbotten. Foto: Ingela Hjulfors Berg

Lyssna

Per-Daniel Liljegren ska utveckla länets skolor

Region Västerbotten har rekryterat Per-Daniel Liljegren, Storuman till tjänsten som ny regional projektledare inom FoU för skola och utbildning. Han har mångårig erfarenhet från skolvärlden och kommer senast från en tjänst som rektor för Luspengymansiet i Storuman.

Region Västerbotten har rekryterat Per-Daniel Liljegren, Storuman till tjänsten som ny regional projektledare inom FoU för skola och utbildning. Han har mångårig erfarenhet från skolvärlden och kommer senast från en tjänst som rektor för Luspengymansiet i Storuman.

– Det här är en unik tjänst. Jag ville inte missa chansen att få jobba med skolfrågor ur ett länsperspektiv och få knyta ihop alla mina kunskaper och intressen på det området. Det känns jättekul, säger Per-Daniel Liljegren.

Uppdraget som regional projektledare inom FoU för skola och utbildning är i ett inledningsskede tvåårigt och genomförs tillsammans med kommunerna i Västerbottens län och Örnsköldsviks kommun. Målet är att identifiera och genomföra utvärderingar av forsknings- och utvecklingsprojekt i samråd med länets kommuner.

– Jag ska samla in information om kommunernas behov och utveckla skolorna på vetenskaplig grund för att de ska få tillgång till bästa tillgängliga kunskap kring lärande. Syftet är att förbättra barns och ungdomars skolutbildning.

Mångårig erfarenhet från skolans värld

Anna Lassinantti, biträdande regionchef och chef för enheten Näringsliv och Samhällsbyggnad på Region Västerbotten, är mycket nöjd över rekryteringen av Per-Daniel Liljegren.

– Han har en bredd och erfarenhet av skolfrågor både på grund-och gymnasienivå samt ett stort nätverk inom skolans värld både på nationell och regional nivå. Hans nyfikenhet och samhällsengagemang ur ett forskningsperspektiv kommer att bidra stort till utvecklingen av Västerbottens och Örnsköldviks skolor, säger Anna Lassinantti.

Per-Daniel Liljegren är bosatt i Storuman sedan 15 år och kommer ursprungligen från Göteborg där han har arbetat med utbildning på Chalmers tekniska högskola i matematik, kemi och på sjöbefälsutbildningen. Han har även haft utredningsuppdrag för Högskoleverket (nuvarande Universitets-och högskolerådet) och Skolverket.  Under många år verkade han också som musiker och har bland annat turnerat som pianist med gitarristen Janne Schaffer.

– Jag kommer att bo kvar i Storuman och arbetspendla till Umeå. Från min bostad i Storuman når jag åtta av länets kommuner och detsamma kommer jag att göra från Umeå. Jag tror det är bra att jag har erfarenhet av både stad och glesbygd, säger Per-Daniel Liljegren.

För mer information:

Per-Daniel Liljegren

Projektledare inom FoU för skola och utbildning, 070- 288 99 65,

per-daniel.liljegren@regionvasterbotten.se

Anna Lassinantti

Biträdande regiondirektör och chef för enheten Näringsliv och samhällsbyggnad,
070-514 63 75
anna.lassinantti@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Ingela Hjulfors Berg

Kommunikatör Region Västerbotten

070-231 93 22, ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut
12 augusti, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer