Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

​Kommunernas samverkansformer i den nya regionkommunen diskuteras

Den 12 – 13 april samlas representanter från länets kommuner, Region Västerbotten och Västerbottens läns landsting för att diskutera hur samverkan ska se ut mellan länets kommuner och den nya regionkommunen. En viktig del i förberedelsearbetet för regionbildningen 2019.

– Nu tar vi nästa steg i processen för samverkan. Träffen är en viktig del i ledet för att gemensamt forma en region som också är kommunernas region, säger Peter Olofsson (S), landstingsråd vid Västerbottens läns landsting.

Träffen äger rum den 12 – 13 april i Lycksele, och är en betydande milstolpe i förberedelsearbetet för regionbildningen 2019 och hur samverkan mellan länets kommuner och regionkommunen ska se ut. Syftet är att lyfta den nya regionkommunens samverkansstruktur på olika nivåer samt tydliggöra hur regionförbundets verksamhet organiseras.

Under dagarna kommer samarbetsformer, pågående och avslutade processer, arbetsformen regionledningsmöte och nästa steg i det gemensamma utvecklingsarbetet att diskuteras.

– Möjligheten att träffas för längre djupare diskussion är av stor betydelse för att skapa delaktighet, hitta rätt nivå och gemensamt sätta ramarna för det fortsatta utvecklingsarbetet tillsammans med kommunerna, säger Erik Bergkvist (S) regionråd vid Region Västerbotten.

Workshopen går under rubriken “Samverkan i en regionkommun”, och initiativtagare till träffen är Peter Olofsson (S) och Erik Bergkvist (S). Inbjudan har gått till länets kommunstyrelseordförande, vice ordförande, kommunchefer och presidierna i landstingsstyrelsen och hälso- och sjukvårdsnämnden.

För mer information

Erik Bergkvist (S), regionråd vid Region Västerbotten
​070-618 68 55, erik.bergkvist@regionvasterbotten.se

Peter Olofsson (S), landstingsråd vid Västerbottens läns landsting
​070-250 05 41, peter.olofsson@vll.se

Skriv ut

11 april, 2018 | Olivia Collin

Kommentarer