Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Den nya regionkommunen föreslås heta Region Västerbotten

Västerbottens läns landsting ska ansöka om att bilda en regionkommun och gå samman med Region Västerbotten. Idag beslutade landstingsstyrelsen att föreslå till landstingsfullmäktige att den nya organisationens namn blir Region Västerbotten.

När Västerbottens läns landsting och Region Västerbotten går samman, fusionerar, ska de värden som byggts upp i respektive organisation tas till vara och synliggöras.

Genom att välja namnet Region Västerbotten tillsammans med en modifierad symbol från Västerbottens läns landstings visuella profil och logotyp behålls kännetecken från båda organisationerna. Det innebär att medarbetare, patienter och samarbetspartners kan känna igen sig. Det skapar trygghet inte minst för landstingets tusentals patienter i kontakten med hälso- och sjukvården.

Region Västerbotten är också det logiska namnet på den nya regionkommunen om man tittar på den namnstandard som utvecklats för motsvarande myndigheter i Sverige. Av 14 regioner har tio valt den kombinationen av organisation + geografi.

Landstingsstyrelsen föreslår därför att landstingsfullmäktige beslutar att den nya organisationens nya namn blir Region Västerbotten och att den nya organisationen får en modifierad symbol från Västerbottens läns landstings visuella profil och logotyp.

Landstingsstyrelsen fattade också beslut om skrivelsen för ansökan till regionkommun. Ansökan kommer att skickas in till regeringen senast 30 september 2017.

På landstingets webbplats vll.se finns sammanfattningen från dagens landstingsstyrelse.

Skriv ut
12 september, 2017 | Olivia Collin

Kommentarer