Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Regionens nya namn, logotyp och grafisk profil

En ny logotyp, med det nya namnet Region Västerbotten, och en anpassning av landstingets grafiska profil är en naturlig följd av att Västerbottens läns landsting och Region Västerbotten går samman den 1 januari 2019.

– Vi har hittat en lösning som signalerar nystart samtidigt som den ger våra patienter och invånare möjlighet att känna igen sig i kontakten hälso- och sjukvården. En både trygg och modig förnyelse, säger landstingsdirektör Anders Sylvan.

Sammanslagningen görs för att de båda organisationernas huvuduppdrag, regional utveckling och hälso- och sjukvård, är beroende av varandra. Något som också ska avspeglas i logotypen.

– Den nya logotypen symboliserar de två huvuduppdragen som tillsammans utvecklar Västerbotten med ett gemensamt ansvar för regionens framtid. Utan regional utveckling kan inte hälso- och sjukvården finansieras och utan en väl fungerande hälso- och sjukvård är det få som vill leva och verka i Västerbotten och vise versa, säger Anna Pettersson, regiondirektör vid Region Västerbotten.

Tydlig och effektiv lösning

Utgångspunkten för förändringen är den namnutredning som tagits fram som visar att Region Västerbotten är det mest logiska namnet på den nya regionen. Det nya namnet tillsammans med en modifiering av landstingets grafiska profil ger en effektivt och tydlig lösning som signalerar nystart samtidigt som både medarbetare, invånare och patienter kan känna igen sig i kontakten med hälso- och sjukvården. I det arbetet har värden från de båda organisationerna tagits tillvara.

Den nya logotypen med sina två stiliserade v:n kan ses som ett sätt att gestalta de båda uppdragen som tillsammans bildar en stabil enhet där bokstaven sätter Västerbotten i fokus. Modifieringen av landstingets grafiska profil består i huvudsak av en justering av komplementfärger medan den karakteristiska blå färgen och dekorelementet vågen blir kvar.

Mer information

Anna Pettersson, regiondirektör, 070-397 68 84

Anders Sylvan, landstingsdirektör, 072-707 72 50

Skriv ut

2 maj, 2018 | Olivia Collin

Kommentarer