Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Region Västerbotten lanserar ny mer tillgänglig webbplats

Den 29 juni lanseras Region Västerbottens nya webb med ökad tillgänglighet i fokus. Den nya webben är renare och lättare att hitta i och är ännu bättre anpassad för sociala medier.

Den 29 juni lanseras Region Västerbottens nya webb med ökad tillgänglighet i fokus. Den nya webben är renare och lättare att hitta i och är ännu bättre anpassad för sociala medier.

– Det är viktigt för oss som offentlig aktör att vara tillgängliga, säger Thomas Hartman, chef vid enheten för kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten. Därför har vi byggt vidare på en webb som ännu bättre ska stödja oss i ett medielandskap där allt fler besökare använder telefoner och surfplattor.

De största skillnaderna i Region Västerbottens nya webb jämfört med tidigare är ännu mer förenkling och ökad tillgänglighet. Besökare kan få sidor och artiklar upplästa i webbläsaren och webbplatsen har gjorts renare och tydligare med hjälp av en mer vilsam design. Webbplatsen ska av besökare även upplevas snabbare, vilket möjliggjorts genom mindre kod och optimerade bilder. En förenkling handlar om möjligheten att kunna använda tab-tangenten för att navigera på webbplatsen.

Sidan är numera bättre anpassad för till exempel surfplattor och mobiltelefoner.
– Allt fler använder mobila enheter för sitt vardagliga internetbruk. Det är viktigt att vi som offentlig aktör anpassar vår information efter det behovet, säger Thomas Hartman.

– Vi jobbar aktivt med att ge västerbottningarna information genom pressmeddelanden, webbnyheter, nyhetsbrev, webbsändningar och är aktiva i olika sociala medier. Under vintern tilldelades Region Västerbotten utmärkelsen Årets nyhetsrum av medieforumet MyNewsdesk vilket är ett kvitto på att arbetet ger resultat, säger Thomas Hartman.

Den nya webbplatsen öppnar upp på www.regionvasterbotten.se onsdagen den 29 juni 2016.

För mer information: Thomas Hartman
070-666 49 95, thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Presskontakt: Micaela Löwenhöök
Kommunikatör opinionsbildning
070- 316 37 01, micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

Skriv ut

28 juni, 2016 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer