Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Samarbetet mellan Västerbotten och Skåne fortsätter

En delegation med 27 politiker och tjänstemän från Västerbottens kommuner, Västerbottens läns landsting och Region Västerbotten besöker under veckan Skåne för att lära sig av framgångsrika regionala satsningar.

En delegation med 27 politiker och tjänstemän från Västerbottens kommuner, Västerbottens läns landsting och Region Västerbotten besöker under veckan Skåne för att lära sig av framgångsrika regionala satsningar.

-Vi har mycket att lära av varandra, säger Erik Bergkvist (S), regionråd vid Region Västerbotten. Vi har fler gemensamma nämnare än vad de geografiska förutsättningarna får oss att tro. Digitaliseringsfrågor, kommunikationer och integrationssatsningar är några tydliga exempel.

Som värdar för västerbottensdelegationen står Kommunförbundet Skåne och Region Skåne. Under onsdagen har gruppen bland annat lärt sig mer om skåningarnas arbete med samverkan mellan kommunerna, satsningar som gjorts för att arbeta med normer och jämställdhet kopplade till sexualundervisning i skolan och arbetsmarknadsfrågor.

-Västerbotten är goda vänner till Skåne och jag ser flera intressanta samverkansområden för våra regioner, säger Stefan Lundgren (M) ordförande för Kommunförbundet Skåne. Vi besökte Västerbotten förra året och det är glädjande att samarbetet håller i sig.

Onsdagen innefattar även ett besök till Trelleborg för att studera det hamnutvecklingsarbete som pågår där, ett arbete som innefattar både hållbarhets- och näringslivsfrågor. Under torsdagen fördjupar sig delegationen i infrastruktur, hälso- och sjukvårdsfrågor, under ledning av Region Skåne.

Under Almedalsveckan arrangerar Kompetensplattform Västerbotten (Region Västerbotten) och Kompetenssamverkan Skåne ett gemensamt seminarium med temat ”Digitaliseringens effekter på kompetensförsörjningen”. Seminariet är ett resultat av de stärkta relationerna mellan de två regionerna och hålls i Region Västerbottens lokaler på Novgorodgränd 1 i Visby den 30 juni.

För mer information:

Erik Bergkvist (S)

Regionråd Region Västerbotten

070618 68 55

erik.bergkvist@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Micaela Molin

Kommunikatör Region Västerbotten

070-316 37 01

micaela.molin@regionvasterbotten.se

Skriv ut

20 maj, 2015 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer