Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Skånska makthavare studerar Umeå och Västerbotten

Kommunförbundet Skåne gör en tre dagars studieresa till Umeå för att ta del av kulturhuvudstadsåret, regionalt utvecklingsarbete och innovationer i ett nordligt perspektiv. På schemat för de 54 politikerna och kommundirektörerna från hela Skånes län står bland annat besök hos Länsstyrelsen och Konstnärligt Campus. Eftermiddagen den 26:e juni spenderas tillsammans med representanter för Region Västerbotten. […]

Kommunförbundet Skåne gör en tre dagars studieresa till Umeå för att ta del av kulturhuvudstadsåret, regionalt utvecklingsarbete och innovationer i ett nordligt perspektiv.

På schemat för de 54 politikerna och kommundirektörerna från hela Skånes län står bland annat besök hos Länsstyrelsen och Konstnärligt Campus. Eftermiddagen den 26:e juni spenderas tillsammans med representanter för Region Västerbotten.

– Kommunförbundet Skåne är nyfikna på hur vi jobbar med regional utveckling, säger Erik Bergkvist, regionråd (S) Region Västerbotten. Vi bedriver flera framgångsrika verksamheter och försöker vara innovativa, så det ska bli spännande att se om de kan hitta någon inspiration i det vi valt att prata med dem om.

På agendan för utbytet med Region Västerbotten står bland annat djupdykning i regionens arbete med digitala tjänster inom skola och omsorg, samarbeten och mötesplatser. Dagen avslutas med ett samtal mellan regionråd Erik Bergkvist, regiondirektör Anna Pettersson, Stefan Lundgren och Monica Holmqvist, styrelseordförande respektive förbundsdirektör för kommunförbundet Skåne om eventuella möjligheter till framtida samarbetsområden.

– Vid ett tillfälle som det här är det viktigt att lyssna in och föra samtal kring hur vi kan arbeta för att hitta nya dimensioner av regionalt utvecklingsarbete. Skåne och Västerbotten kan spontant framstå som två mycket olika regioner, just därför kan det vara extra intressant att samarbeta mer med varandra, menar Erik Bergkvist.

Delegationen från Skåne kommer under fredagen besöka Uminova Innovation för att lära sig mer om det regionala inkubatorverksamheten kring Biotech och Infotech.

Hela Region Västerbottens program för Kommunförbundet Skåne hittar du här:

Skåne+ Västerbotten program 26-27 juni

 

För mer information:

Erik Bergkvist

Regionråd (s), Region Västerbotten

070 6186855, erik.bergkvist@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Micaela Molin

Kommunikatör Region Västerbotten

070-316 37 01, micaela.molin@regionvasterbotten.se

Skriv ut

26 juni, 2014 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer