Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Anders Almberg, näringslivsstrateg, går i pension. Foto: Ingela Hjulfors Berg

Lyssna

Tre frågor till…

...Anders Almberg, näringslivstrateg på Region Västerbotten, som går i pension sista mars. Han var med och startade Region Västerbotten 2007, och har innehaft uppdraget som näringslivsstrateg. Dessförinnan jobbade han med allt från socialtjänstens uppbyggnad i Västerbotten, organisationskonsult, organisationsutveckling på Västerbottens läns landsting och Robertsfors hälsoförbund.

…Anders Almberg, näringslivstrateg på Region Västerbotten, som går i pension sista mars. Han var med och startade Region Västerbotten 2008, och har innehaft uppdraget som näringslivsstrateg. Dessförinnan har han jobbat på Kommunförbundet med Socialtjänstens utveckling i länet, organisationskonsult i AB Sprikonsult, strukturansvarig i landstinget och förbundschef i Robertsfors Hälsoförbund.

Vilka är dina bästa minnen från tiden på Region Västerbotten?

– Att vi har lyckats samla oss för att stärka varumärket Västerbotten genom mötesplattformarna Mötesplats Lycksele och Västerbotten på Grand Hôtel. Vi har även inlett goda samarbeten med investerare men även varit bra på att jobba internationellt med bland annat Östersjösamarbetet. Dessutom har vi haft många roliga personalfester i Djäkneboda…hahaha.

Vad tror du om Region Västerbottens möjligheter att bilda storregion?

– Stasmannen Axel Oxenstierna bildade för snart 400 år sedan Sveriges första ämbetsverk och delade in Sverige i län. Den indelningen har gällt ända fram tills nu. Vi kommer nu att få storregioner i Sverige och det kan till och med bli ett tvingande beslut enligt civilminister Ardalan Shakarabi. Förra gången missade vi chansen, men nu kommer det att bli av. Det är jag övertygad om.

Vad kommer du att satsa på under din tid som pensionär?

– Jag ska snickra i stugan och spela golf. Men jag är öppen för förslag att göra en samhällsinsats också.

Skriv ut
1 april, 2015 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer