Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

”Ta av mig” tävlar om Guldbjörnen på Berlin internationella filmfestival

Umeåregissören Victor Lindgrens kortfilm ”Ta av mig” deltar i tävlar i den prestigefyllda Berlinale Shorts 2013 som är en del av filmfestivalen i Berlin.
– Jag känner mig verkligen lättad att det blev en så bra film, att den blivit utvald att tävla i Berlin känns som en bekräftelse på det, säger Victor Lindgren, regissör, Bautafilm AB

Umeåregissören Victor Lindgrens kortfilm ”Ta av mig” deltar i tävlar i den prestigefyllda Berlinale Shorts 2013 som är en del av filmfestivalen i Berlin.

– Jag känner mig verkligen lättad att det blev en så bra film, att den blivit utvald att tävla i Berlin känns som en bekräftelse på det, säger Victor Lindgren, regissör, Bautafilm AB

Filmen ”Ta av mig” bygger på en självupplevd händelse och ett utlämnande manus av Jana Bringlöv Ekspong som också spelar huvudrollen. I filmen får vi följa Mikaela som har bytt kön från man till kvinna. En natt på krogen träffar hon en kille som följer henne hem. Väl i hemmet tar han av henne allt. Filmen handlar om våra föreställningar om manligt och kvinnligt och hur vi blir till genom hur andra ser oss.

Filmen ”Ta av mig” spelades in våren 2012 i Umeå och är en samproduktion mellan Bautafilm AB och Film i Västerbotten.

– Victor och Jana har gjort en stark film som förtjänar att visas på en så ansedd festival. Att vara med i det sammanhanget kommer att öppna många dörrar, säger Fredric Larsson verksamhetsledare för Film i Västerbotten, Region Västerbotten.

Sedan starten av Berlin internationella filmfestival 1951 har endast fem svenska filmer vunnit guldbjörnen. Nu har en av Sveriges mest lovande unga regissörer chansen att bli den sjätte i raden. Victor Lindgren 28 år, arbetar som regissör i produktionsbolaget Bautafilm AB och har tidigare regisserat kortfilmerna ”Var du där då?” och ”Klasskamrater”.

Pressbild: Jana Bringlöv Ekspong och Victor Lindgren. Foto: Rasmus West
Victor och Jana foto Rasmus West

Kontakt:
Victor Lindgren, Regissör 070 655 15 58, victor@bautafilm.se
Therese Högberg, Producent, 070 744 44 72 , therese@bautafilm.se
Fredric Larsson, Film i Västerbotten 070 636 32 86, fredric@filmivasterbotten.se

Skriv ut
15 januari, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer