Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

DELA-priset 2014 till StjärnaFyrkant i Umeå

DELA-gruppen är riktigt nöjda med valet av 2014 års pristagare StjärnaFyrkant som är en av åtta nominerade företag.
Leif Eriksson, vd StjärnaFyrkant mottog priset av Eva Andersson, socialnämndens ordförande, Umeå kommun, vid utdelningen som skedde i hörsal D, Lindellhallen vid Umeå universitet.

DELA-gruppen är riktigt nöjda med valet av 2014 års pristagare StjärnaFyrkant som är en av åtta nominerade företag.

Pressbild: http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2014/11/Eva-Andersson_Leif-Eriksson.jpg

Leif Eriksson, vd StjärnaFyrkant mottog priset av Eva Andersson, socialnämndens ordförande, Umeå kommun, vid utdelningen som skedde i hörsal D, Lindellhallen vid Umeå universitet.

Motiveringen lyder:
StjärnaFyrkant är en arbetsgivare som visat vilja och engagemang vilket möjliggjort arbetsprövning och anställning för personer med psykisk ohälsa och med stöd och flexibilitet hjälpt till att skapa förutsättningar till en fungerande vardag och arbetsliv.

– Arbetsgivare som tar ansvar för de sociala frågorna och visar omsorg om personalen gör en samhällsinvestering som är värd att uppmärksamma. Vi hoppas att priset ska stimulera fler till att stödja personer med psykiska funktionshinder att bli en del av arbetslivet, säger Lena Yndestig, DELA-gruppen.

Fakta DELA-priset
Arbetsgruppen för DELaktighet i Arbetslivet uppmärksammar varje år en arbetsgivare som visat ambition och förmåga att stödja personer med psykiskt funktionshinder i deras strävan att bli delaktiga i arbetslivet. Arbetsgivaren ska finnas inom någon av kommunerna Umeå, Vännäs, Vindeln, Robertsfors, Nordmaling eller Bjurholm.
Arbetsgruppen DELA har sedan år 2008 delat ut ett pris till Årets Möjliggörande Arbetsgivare, under Psykeveckan i Umeå. Arbetsgruppen för DELA (Delaktighet i arbetslivet för personer med psykiska funktionshinder) består av representanter för Psykiatriska kliniken i Umeå, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Viva arbetsmarknad och Socialpsykiatriska intraprenaden vid Socialtjänsten i Umeå, Socialpsykiatriskt Kunskapscentrum i Västerbotten samt Samordningsförbundet Umeå Vännäs.

Tidigare mottagare av DELA-priset till möjliggörande arbetsgivare
2013 ICA Gourmet
2012 Shift Education AB
2011 Studieförbundet Vuxenskolan Umeå
2010 PRIVAB Grossisterna AB
2009 ThorénGruppen AB
2008 Tjänstepartner i Norr AB

För mer information
Leif Eriksson
, vd, StjärnaFyrkant, 070 605 35 30
Lena Yndestig, ledamot i arbetsgruppen DELA, leg. arbetsterapeut vid Psykiatriska Kliniken, Norrlands universitetssjukhus, 072 513 77 80
Maine Lundberg, länsdelssamordnare för Umeåområdet, Socialpsykiatriskt KunskapsCentrum, Region Västerbotten, 070 586 46 25

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, mariann.holmberg@regionvasterbotten.se, 072 222 73 43

Skriv ut

3 november, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer