Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Bättre förståelse av ångestproblematik och social fobi på arbetsförmedlingen

Ambassadör Carina Marklund har vid två tillfällen mött arbetsförmedlare från Skellefteå. Under båda morgonmötena visade arbetsförmedlarna ett otroligt intresse för hur ångestproblematik och social fobi både kan ses och missförstås från myndigheternas sida

Ambassadör Carina Marklund har vid två tillfällen mött arbetsförmedlare från Skellefteå. Under båda morgonmötena visade arbetsförmedlarna ett otroligt intresse för hur ångestproblematik och social fobi både kan ses och missförstås från myndigheternas sida. Carina berättade och gav exempel på hur hon har blivit bemött och hur hon har upplevt det. Hon gav exempel på bra bemötanden och pratade om hur man kan förbättra förutsättningarna för människor med psykisk ohälsa.

Vid båda tillfällena mötte hon tillsammans med brukarinflytandesamordnaren Birgitta Sjögren Öhlund en grupp otroligt intresserade arbetsförmedlare som verkligen ville lyssna och ta till sig om ämnet. Arbetsförmedlarna berättade att de möter så många som har denna problematik. De fann det mycket givande att höra hur de, i deras yrkesroll, kan ses utifrån personer med psykisk ohälsas synvinkel. De var också mycket intresserade av att veta hur de skulle kunna förbättra förutsättningarna för denna grupp.

– Tror att det måste vara den grupp som har fått ut mest av att höra och lyssna på oss, de fick verkligen bättre förståelse!! säger Carina.

Skriv ut

20 januari, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer