Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Bättre Vård – Mindre Tvång

Under våren 2011 har ambassadörerna Carina Marklund, Magnus Larsson och Rebecca Anserud från Västerbotten arbetat med det nationella projektet "Bättre Vård - Mindre tvång".

Under våren 2011 har ambassadörerna Carina Marklund, Magnus Larsson och Rebecca Anserud från Västerbotten arbetat med det nationella projektet ”Bättre Vård – Mindre tvång”. Socialdepartementet och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) driver detta nationella projekt för att utveckla den psykiatriska heldygnsvården. Regeringen har satsat 150 miljoner kronor under åren 2010-2012 för att förbättra vården. Vid två tillfällen har ambassadörerna arbetat med projektledning, metodstöd samt seminarier under tre dagar per tillfälle och delat med sig av sina erfarenheter av tvångvård som anhöriga och vårdtagare.

Carina Marklund reflekterar över insatsen:
– Jag ser vårt deltagande som något banbrytande och positivt med stort utvecklingspotential. När vi som anhöriga och patienter delar med oss av våra erfarenheter och upplevelser tas de resurser som finns, verkligen till vara, och tillsammans kan vi göra förbättringsarbetet mer effektivt på alla nivåer. Patienters delaktighet i vården känns som ett fräscht nytänkande, ett ypperligt exempel på EBD (Experience Based Design) och jag känner mig verkligen glad över att få vara delaktig i det här unika sättet att arbeta.

Mer om satsningen:
Memeologens hemsida
Sveriges kommuner och landsting
Regeringens pressmeddelande

Skriv ut

23 maj, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer