Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Ljusmanifestation för nollvision

Varje söndag tänds runt om i landet marschaller i kampanjen 1500 marschaller för en nollvision mot självmord

Varje söndag tänds runt om i landet marschaller i kampanjen 1500 marschaller för en nollvision mot självmord. Intiativtagaren Peter Dorch var den 13 februari i Skellefteå för att delta i den fjärde större och avslutande ljusmanifestation vid Föreningarnas Hus. Peters första tanke var att tända 1500 marschaller på Stockholms gator och torg varje söndag kväll för att uppmärksamma att mer än 1500 personer tar sitt liv varje år och att det nu är hög tid för en nollvision mot självmord. Han skapade ett event på Facebook med denna uppmaning och det spred sig snabbt över landet och idag finns det flera organiserade ljusmanifestationer i samma syfte och alla inbjuds att tända marschaller vid sina lokala postlådor.

Hjärnkoll är en av flera sponsorer av kampanjen och ambassadör Carina Marklund var i söndags med och tände 29 marschaller utanför Föreningarnas hus i Skellefteå, en symbolisk handling med en marschall för varje person som tog sitt liv den gånga veckan. Hon kommenterar händelsen så här:

Peter Dorch är en väldigt inspirerande, engagerad och härlig person som gjorde ett superbra jobb, han gjorde allt för att dagen/manifestationen skulle uppmärksammas i media.

Artikel i Norran om manifestationen

 

Läs mer om 1500 marschaller

1500 marschaller på Facebook

1500 marschaller hemsida

 

Läs mer om Föreningarnas Hus i Skellefteå

Föreningarnas Hus

Skriv ut

15 februari, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer