Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Min historia som mamma till en Aspergare

Omkring 30 personer hade kommit för att lyssna på hennes berättelse som mamma till en pojke med Asberger Syndrom. Denise berättade om hur beteende och rutiner har påverkat familjen.

denise_nilssonDet var ett stort intresse som mötte ambassadör Denise Nilsson när hon kom till Åsele bibliotek den 3 mars. Omkring 30 personer hade kommit för att lyssna på hennes berättelse som mamma till en pojke med Asberger Syndrom. Denise berättade om hur beteende och rutiner har påverkat familjen. Om kampen med att bli accepterad, mobbing och skolgång. Hon delade också med sig av sin egen rädsla och sorg över att få diagnosen bekräftad. Denise insjuknande av utmattningen av att alltid kämpa för sin son. Hon avslutade med att ge en bild av hur det ser ut idag och hoppet om framtiden. Det blev flera intressanta och viktiga frågor som togs upp.
– Det var ett roligt uppdrag, säger Denise. Många skratt blev det när jag berättade om olika situationer man kan hamna i som förälder till en Aspergare. Jag hoppas att min medverkan kan ge andra hopp om en framtid, där vi alla kan lära oss att acceptera varandras olikheter, för alla är vi unika.

Samtidigt visades Hjärnkolls utställning ”Det syns inte men det märks” där flera starka personer berättar öppet om sin väg framåt i livet.

Läs mer om utställningen

Skriv ut

5 mars, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer