Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Psykiatrin i Skellefteå hålls uppdaterad om Hjärnkoll

Ambassadör Carina Marklund träffade personal inom psykiatrin i Skellefteå tillsammans med brukarinflytandesamordnaren Birgitta Sjögren Öhlund.

Ambassadör Carina Marklund träffade personal inom psykiatrin i Skellefteå tillsammans med brukarinflytandesamordnaren Birgitta Sjögren Öhlund. Birgitta presenterade ”Intresseföreningarnas historia och inflytande inom psykiatrin”. Carina presenterade återigen uppdraget Hjärnkoll i korta drag och uppdaterade dem om vad som händer just nu och om kommande aktiviteter.

Eftersom att Hjärnkolls ambassadörer, Föreningarnas Hus i Skellefteå och andra egenerfarna har fått ”komma in” på ett helt annat sätt i denna utbildningssatsning känns det som att psykiatrin i Skellefteå faktiskt upptäckt och börjat se värdet i att ha egen erfarenhet som ”experter på området” istället för ”bara vårdtagare”. Det sker ett möte på lika våglängd där det delas erfarenheter, samtalas om dagens läge inom psykiatrin, pratas om hur man skulle kunna göra förbättringar och om etiska frågor samt förs riktigt bra dialoger.

– Det känns jättebra att få ”bolla” mellan vårdtagare och vårdgivare och, det bästa är, att vi faktiskt minskar stigmatiseringen (andras och egen) – bara genom att mötas och öppna oss för varandra, säger Carina.

Basutbildningen vid Skellefteå Psykiatri – Slussen

Skriv ut

23 januari, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer