Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Skolan – en av de viktigaste arbetsplatserna

Elevassistenter från Dorotea och Vilhelmina har träffats under en intensiv dag och pratade om Hjärnkolls arbete med myter och fördomar kring psykisk ohälsa

Elevassistenter från Dorotea och Vilhelmina har träffats under en intensiv dag och pratade om Hjärnkolls arbete med myter och fördomar kring psykisk ohälsa. Ambassadören Denise Nilsson ledde dagen och delade med sig av sin historia som mamma till en son med Asperger syndrom. Dagen fortsatte sedan med inriktning på skolan. Densie berättade om hur sonens skolgång varit och de åtgärder och anpassningar som gjordes. De samtalade om hur föräldrar kontra skolan ser på varandra, hur man kan kommunicera bättre – till exempel konsten att tala samma språk.

”Det var en givande dag och jag hoppas jag gjort intryck. Jag anser att skolan är en av de viktigaste arbetsplatser som finns i vårt samhälle, både för elever och lärare, och kan jag bidra med något för att öka kunskapen och förbättra samarbetet mellan skolan och föräldrarna så står jag gärna till hands”, säger Denise.

Skriv ut

20 februari, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer