Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Vårmässans besökare har fått Hjärnkoll

I helgen har Hjärnkolls ambassadörer från Västerbotten tillsammans med representanter från psykiatrin i Skellefteå mött 100-tals personer på Vårmässan i Skellefteå.

I helgen har Hjärnkolls ambassadörer från Västerbotten tillsammans med representanter från psykiatrin i Skellefteå mött 100-tals personer på Vårmässan i Skellefteå. Intresset var stort från besökarna för frågorna kring psykisk hälsa och attityder. Varje dag deltog omkring 100 personer i tävlingen om ambassadör Rebecca Anseruds bok Ett bipolärt hjärta och Morgan Allings bok Kriget är slut.

Samtalen blev många och intressanta. I montern delades även Stolthet och Fördom ut. En bok som beskriver Skellefteå psykiatri. En viktig del i Hjärnkolls arbete ligger i att slå hål på de fördomar som finns kring psykiatrisk vård.

– Fördomarna kring den psykiatriska vården är svåra att bemöta. Det finns fortfarande problem där men utvecklingen de senaste tio åren är mycket positiv och idag pågår ett förändringsarbete som ser mycket lovande ut, säger Hulda Sandelin, ambassadör i Hjärnkoll

Skriv ut

18 maj, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer