Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Case Management utbildningen

Vill Du veta mer om utbildningen och dess innehåll kan Du vända dig till oss. Inom kort går vi ut med en intresseförfrågan om att genomföra utbildningen en andra omgång. Den blir i så fall webbaserad, och på så sätt enklare att förena med det dagliga arbetet. Får vi ihop 25 intresseanmälningar, så kör vi med start till hösten 2017.

Case Management utbildningen avslutades den 21-22 november 2016 med slutseminarier och  utdelning av utbildningsdiplom. 22 deltagare är nu utbildade Case managers, färdiga att anta nya utmaningar inom sina respektive verksamhetsområden!

Case Management är en arbetsform som i första hand bygger på individualisering – dvs. individanpassning av vård, stöd och service utifrån den enskildes behov. För att nå dit behövs varierande grad av samverkan och ibland integration av vård, stöd och serviceuppgifter, vilka ligger inom såväl landstingets som kommunens respektive ansvarsområden. Case management kan organiseras på flera sätt, och det avgörande för resultatet är egentligen inte själva organisationsformen, utan det vård och stödinnehåll som kan erbjudas inom en smidig organisatorisk ram. Ett flertal studier visar att det är effektivt ur brukarens synpunkt och ur vårdgivarnas synpunkt att arbeta med Case management. Utbildningen var indelad i nio moduler som omfattade kunskap med bred överblick över moderna psykosociala arbetssätt. Några avsnitt gav fördjupande teori och redskap för praktiskt bruk, både för den som har en kommun som huvudman och för den som har landstinget som huvudman.

Kontakt: helena.jokinen@regionvasterbotten.se 076-766 57 29

Se fler bilder från kursen här.

Skriv ut

6 februari, 2017 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer