Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

​Psykeveckan 2018 sprider hopp och kunskap om psykisk ohälsa – Se live här

I Västerbotten är det tradition med Psykeveckan vecka 45 – och nu är det dags igen. Runt om i länet arrangeras föreläsningar, seminarier och föreställningar med syfte att sprida hopp, kunskap och insikter om våra mest dolda och tabubelagda sjukdomar – vecka 45 handlar alltid om psykisk ohälsa.

– Vi gör allt vi kan för att sprida kunskap och att öka förståelsen om allt som rör psykisk ohälsa, säger Claudia Kerttu, länsdelssamordnare vid Region Västerbotten. Med Psykeveckan hoppas vi minska tabun och ge verktyg in i de viktiga samtalen om våra problem och utmaningar. Vi är dessutom glada att även i år kunna erbjuda livesändningar från flera av våra event. Det har varit mycket uppskattat tidigare och vi ser det som en viktig del i att nå ut till så många som möjligt.

Programmet sträcker sig över hela veckan och aktiviteter sker runt om i hela länet. Bland annat gästar Thor Ruthgersson Tannbergsskolan i Lycksele under temat “allt vi inte pratar om” – en föreläsning och ett panelsamtal om mansrollen, könsnormer och ideal. I Bastuträsks kyrka håller Dorota Lindström “Livsnära samtal” om musik och livskvalité. På campus i Skellefteå talar Clara Lidström och Erica Dahlgren om sin bok “Hjälp jag är utmattad” och Annelie Salminen, ordförande Transammans, lyfter normer och föreställningar kring begreppen trans och kön i Umeå.

Arrangemanget samordnas av olika konstellationer lokalt runt om i länet. Mer information hittas hos de olika kommunerna, via facebookssidan “Psykeveckan v.45 i Västerbotten” och på Region Västerbottens hemsida.

Se livesändningen av Psykeveckan här!

Ladda ner samtliga program för Psykeveckan 2018 här.

Foto: Margot Pandone

För mer information

Claudia Kerttu
claudia.kerttu@regionvasterbotten.se
076-7665729

Liz Bertholdsson
liz.bertholdsson@regionvasterbotten.se
070-289 57 66

Skriv ut

5 november, 2018 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund

Kommentarer