Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2014-11-03-06 Psykeveckan v 45 i Lycksele

Psykeveckan vill inspirera, sprida kunskap och hopp till alla som vill vara med och skapa ett samhälle med större förståelse och insikt om vår psykiska hälsa.

Psykisk ohälsa är ett växande problem i Sverige och världen. Vad kan vi göra för att förändra detta? 

Psykeveckan vill inspirera, sprida kunskap och hopp till alla som vill vara med och skapa ett samhälle med större förståelse och insikt om vår psykiska hälsa.

 

Program

 

Måndag 3 november

Lokal: Fjällvråken, Lycksele lasarett

9.00 – 9.30  Varför ska vi prata om psykisk hälsa? Hulda Sandelin, ambassadör för regeringens attitydkampanj (H)järnkoll och instruktör i Första hjälpen till psykisk hälsa.

9.30 – 10.00  Fikapaus

10.00 – 12.00  Maktlös och kränkt eller respekterad och stärkt Anneli Jäderholm har gjort en heroisk resa från slutenvårdspatient till egenföretagare som förmår njuta och sätta guldkant på livet. Anneli är en enorm källa till inspiration för vård- och omsorgspersonal samt brukare och närstående. Anneli är också ambassadör för regeringens attitydkampanj (H)järnkoll. Efter lunch besöker Anneli Röda Villan!

 

Tisdag 4 november

Lokal: Lycksele bibliotek

18.30 – 20.00  När livet blir så svårt En livshistoria om hur man kommer igenom en svår kris. Per Henrik Bergqvist, renskötande same med egen erfarenhet av psykisk ohälsa.

 

Onsdag 5 november

Lokal: S:t Mikaelsgården

10.00 – 12.00  Psykisk ohälsa hos äldre Att våga se och agera när äldre får problem med sin psykiska hälsa. Susanne Rolfner Suvanto, leg. sjuksköterska, fil.mag. och projektledare för SKL:s regeringsuppdrag om äldres psykiska hälsa.

18.30 – 20.00  Lycksele bibliotek Dödsdroger på nätet Andrè Bengtsson, f.d. missbrukare och kriminell, ordförande i föreningen Connextion.

 

Torsdag 6 november

Lokal: Park Hotell

10.00 – 12.00  Vad kan jag göra annorlunda? Om bemötande av barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning. Barbro Lindgren, konsult i bemötande och tillgänglighet med mångårig erfarenhet från funktionshinderrörelsen.

13.00 – 15.00  Öppet Hus på Röda Villan – fikaförsäljning trevlig samvaro på Röda Villan

18.30 – 20.00  Musikcafè till tonerna av Blue Vox! Röda Villan, Jägmästargatan

 

Fredag 6 november

Lokal: Sjukhusbiblioteket

12.00 – 12.30  Därför ska vi prata om psykisk hälsa Om vikten av att tala om psykisk hälsa och hur vi får samtalet att fortsätta. Lunchföreläsning med Hulda Sandelin, ambassadör för Hjärnkoll.

 

Samtliga evenemang helt kostnadsfria och alla är varmt välkomna!

Psykeveckan 2014 är ett samarrangemang mellan: Lycksele kommun, Psykiatriska kliniken S:a Lappland, ABF Mitt i Lappland, Studieförbundet Vuxenskolan, Svenska kyrkan, RSMH och Socialpsykiatriskt Kunskapscentrum – Region Västerbotten

Skriv ut

2 oktober, 2014 |
Helen Bäckman
Helen Bäckman

Bilagor

Kommentarer