Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Aktuell forskning om regional utveckling och uttalanden från kommissionär Hahn

På konferensen "New Challenges for European Regions and Urban Areas in a Globalised World" i Barcelona (30/8-3/9) presenterades de senaste forskarrönen kring regional utveckling och regional tillväxt.

På konferensen ”New Challenges for European Regions and Urban Areas in a Globalised World” i Barcelona (30/8-3/9) presenterades de senaste forskarrönen kring regional utveckling och regional tillväxt. Region Västerbotten representerades av Anna Norin från ERUP som visade  hur Västerbotten jobbar med BRP-prognoser.

Den välkände forskaren Richard Florida om de tre ”T” som behövs för att skapa ett kreativt samhälle; Teknologi, Talang och Tolerans. ESPON-projektet KIT (Knowledge, Innovation and Technology) presenterade slutsatsen att regioner kan vinna på att ha olika roller i ett större innovationssystem. Regionerna kan komplettera varandra genom att den ena regionen är specialiserad på innovativ medan den andra är duktig på att omsätta forskning och innovationer i produkter och tjänster.

EU-kommisionären Johannes Hahn talade om det framtida arbetet med ekonomisk utveckling för de europeiska regionerna och underströk behovet av utveckla den specifika potential som finns i respektive region. För att uppnå detta menar Hahn att strukturfonderna spelar en viktig roll. Hahn betonade starkt vikten av att arbeta med bredare uppföljningar av insatser samt väl underbyggda analyser.

Skriv ut
6 september, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer