Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Inlandskommunerna vågar lyfta blicken

Den 30–31 oktober träffas kommunchefer och ordförande för kommunstyrelser från Region 8 med ledningen för Region Västerbotten för en workshop i platsledarskap för tillväxt.

Den 30–31 oktober träffas kommunchefer och ordförande för kommunstyrelser från Region 8 med ledningen för Region Västerbotten, i Åsele för en workshop i platsledarskap för tillväxt.

Workshopen är en del i processen att få platsledare från alla kommuner i Region 8 – inlandskommunerna Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele – att känna förtroende för varandra och ytterligare utnyttja de olika tillgångar och kompetenser som finns i regionen. Fokus ligger på att påverka samarbetsklimatet och ge beredskap för nytänkande, för att på sikt skapa förutsättningar för ett gemensamt flernivåbaserat utvecklingsarbete.

– Vi hoppas på en bra dialog om strategisk samhandling mellan lokal och regional nivå. Platsledarskapet är samverkansinriktat och utåtriktat. I den här workshopen ger vi varandra en chans att gå igenom utmaningarna, vilket sker alltför sällan, säger Peter Hedman, projektledare för Regional tillväxt på alla nivåer vid Region Västerbotten.

Som guider fungerar Christer Asplund och Jan Snygg, som under många år arbetat med platser och deras ledare, nationellt och internationellt.

För mer information:

Peter Hedman, Region Västerbotten
peter.hedman@regionvasterbotten.se
070-696 83 08

Johneric Halvarsson, Region 8
johneric.halvarsson@lycksele.se
070-543 09 52

Presskontakt:
Axel Karlsson, kommunikatör, Region Västerbotten
axel.karlsson@regionvasterbotten.se
070-516 57 22

Skriv ut

30 oktober, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer