Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Region Västerbotten fick fint besök av Kommunförbundet Skåne. Fr.v Erik Bergkvist, regionråd för Region Västerbotten, Anna Pettersson, regiondirektör Region Västerbotten, Stefan Lundgren, styrelseordförande för kommunförbundet Skåne och Monica Holmqvist, förbundsdirektör för kommunförbundet Skåne. Foto: Ingela Hjulfors Berg

Lyssna

Kommunförbundet Skåne vill samarbeta med Region Västerbotten

Ett 70-tal deltagare från Kommunförbundet Skåne gjorde i veckan ett tredagars besök i Umeå för att ta del av kulturhuvudstadsåret, regionalt utvecklingsarbete och innovationer i ett nordligt perspektiv.

Ett 70-tal deltagare från Kommunförbundet Skåne gjorde i veckan ett tredagars besök i Umeå  för att ta del av kulturhuvudstadsåret, regionalt utvecklingsarbete och innovationer i ett nordligt perspektiv.

– Vi är väldigt imponerade av Region Västerbottens regionala utvecklingsarbete, säger Stefan Lundgren, styrelseordförande för kommunförbundet Skåne. Region Västerbotten har haft en något enklare väg till samarbete mellan sina kommuner än vad vi har lyckats med våra 33 kommuner i Skåne. Sedan är jag mycket imponerad över hur Region Västerbotten har lyckats bygga upp ett av världens bästa bredband där har de lyckats väldigt bra.

Kommunförbundet Skåne gör årligen en resa med deltagare från sina 33 kommuner någonstans i Sverige eller utomlands för att lära sig mer och inhämta inspiration.

– Vi kände att det var trevligt att få göra ett besök i Umeå som i år är kulturhuvudstad i Europa och även få till ett samarbete med Region Västerbotten, fortsätter Stefan Lundgren.

På agendan för utbytet med Region Västerbotten stod bland annat djupdykning i regionens arbete med digitala tjänster inom skola och omsorg, samarbeten och mötesplatser. Dagen avslutades med ett samtal mellan regionråd Erik Bergkvist, regiondirektör Anna PetterssonStefan Lundgren och Monica Holmqvist, styrelseordförande respektive förbundsdirektör för kommunförbundet Skåne om eventuella möjligheter till framtida samarbetsområden.

–  Vid ett tillfälle som det här är det viktigt att lyssna in och föra samtal kring hur vi kan arbeta för att hitta nya dimensioner av regionalt utvecklingsarbete. Skåne och Västerbotten kan spontant framstå som två mycket olika regioner, just därför kan det vara extra intressant att samarbeta mer med varandra, menar Erik Bergkvist.

Delegationen från Skåne kommer under fredagen besöka Uminova Innovation för att lära sig mer om det regionala inkubatorverksamheten kring Biotech och Infotech.

Ladda ned hela programmet här: http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2014/06/Ska%CC%8Ane+-Va%CC%88sterbotten-program-26-27-juni.pdf

Skriv ut
26 juni, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer