Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Konstruktivt om samhandling och värdskap

Platsledare från Region 8 samlades i Åsele för att tillsammans med representanter från Region Västerbotten, ALMI Nord och Tillväxtverket diskutera tillväxt ur ett flernivåperspektiv.

Den 30–31 oktober samlades platsledare från Region 8 i Åsele för att tillsammans med representanter från Region Västerbotten, ALMI Nord och Tillväxtverket diskutera tillväxt ur ett flernivåperspektiv.

Mötet var ordnat som en workshop där deltagarna i mindre grupper fick diskutera sin plats och sitt ledarskap utifrån befintliga förutsättningar och behov.

– Det har funnits ett uppdämt behov av att träffas och prata inom Region 8. Det blev många konstruktiva diskussioner där stärkt samhandling och värdskap var de tongivande spåren, säger Johneric Halvarsson, koordinator för Region 8.

– Workshopen var mycket positiv och det känns angeläget att vi nu snabbt tar nästan steg i samarbetet, med en fördjupad dialog om de gemensamma utmaningarna, säger Anna Pettersson, regiondirektör, Region Västerbotten.

Flernivåstyre är en arbetsmodell för att gå samhällets olika nivåer att samspela, och ger en platsbaserad styrning av resurser och ett optimalt flöde mellan behov och kompetenser.

För mer information:

Peter Hedman
Projektledare Regional tillväxt på alla nivåer, Region Västerbotten
peter.hedman@regionvasterbotten.se
070-696 83 08

Johneric Halvarsson
Koordinator, Region 8
johneric.halvarsson@lycksele.se
070-543 09 52

Presskontakt:

Axel Karlsson
Kommunikatör, Region Västerbotten
axel.karlsson@regionvasterbotten.se
070-516 57 22

Skriv ut

7 november, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer