Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Det gränslösa mötet är årets tema på Västerbotten på Grand Hôtel som arrangeras för 25:e året i rad 20 januari-6 februari 2015. Ett av många exempel på Region Västerbottens arbete med den regionala tillväxtpolitiken. Foto: Patric Trägårdh

Lyssna

Regionala tillväxtpolitiken ska stärkas

17 utpekade myndigheter tillsammans med Region Västerbotten är inbjudna till Tillväxtverket 20 januari för att diskutera om de behov och utmaningar som den regionala tillväxtpolitiken står inför.

17 utpekade myndigheter tillsammans med Region Västerbotten är inbjudna till Tillväxtverket 20 januari för att diskutera om de behov och utmaningar som den regionala tillväxtpolitiken står inför.

– Region Västerbotten har stor erfarenhet av det regionala tillväxtarbetet och det arbete som sker mellan olika samhällsnivåer. Det är därför extra roligt att bli kunskapsspridare om vårt arbete med flernivåstyre och behoven av stärkt dialog mellan nationell och regional nivå. Genom att koordinera nivåerna och de politiska insatserna kan mer effekt av den regionala tillväxtpolitiken nås, säger Anna Lassinantti, biträdande regiondirektör och chef för näringsliv-och samhällsbyggnad vid Region Västerbotten.

Tillväxtverket har fått i regeringsuppdrag att bistå 17 nationella myndigheters arbete med att ta fram långsiktiga strategier för myndigheternas medverkan i det regionala tillväxtarbetet och EU:s sammanhållningspolitik 2014-2020.

Uppdraget baseras på att regeringen ser behov av ökad kunskap om och hänsyn till regionala förutsättningar och prioriteringar för att skapa bästa möjliga effekter av myndigheternas verksamhet och resurser regionalt och lokalt.

Från Region Västerbotten deltar Aurora Pelli och Terese Ryndal  under programpunkten Flernivåsamverkan i Västerbotten.

Fakta Flernivåstyre: FLIP (Flernivåstyre i praktiken) är en praktisk metod för flernivåstyre som är framtagen inom projekt Regional tillväxt på alla nivåer vid Region Västerbotten. Metoden syftar till att stärka samverkan mellan nivåerna EU, nationell och regional både vertikalt och horisontellt. Fokus är att samla resurser mot gemensamma strategier och mål för ökad regional konkurrenskraft.

Ladda ned program här.

 För mer information:

Anna Lassinantti, biträdande regiondirektör och chef för näringsliv-och samhällsbyggnad, Region Västerbotten, anna.lassinantti@regionvasterbotten.se, 070-514 63 75

Aurora Pelli, analytiker, Region Västerbotten, 070-611 57 77, aurora.pelli@regionvasterbotten.se

Terese Ryndal, strateg internationella frågor, Region Västerbotten, 070 690 57 06, terese.ryndal@regionvasterbotten.se

Skriv ut
19 januari, 2015 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer