Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

​Utställning med klimatförändringen som utgångspunkt visas hos Alva kultur i september

Konstnären Maria Lagerborgs utställning “Anar antropocen antagligen” visas på Galleri Alva under september. Utställningens öppnas med vernissage fredag den 31 augusti kl.12-14.

Hösten på Galleri Alva inleds med utställningen “Anar antropocen antagligen” av Maria Lagerborg. Uttrycket “Antropocen” definierar den tid då människor påverkat jordens klimat och ekosystem.

Konstnären Maria Lagerborg arbetar med gamla animationstekniker som konstform, där enkla loopar sätts ihop med några få bilder i Phenakistoskop och Zoetroper. För att skapa bilder till animationerna använder hon sig av bland annat träsnitt och tryck.

– Trots begränsningen skapas magi och starka känslor när de ser ut att bli levande, säger Maria Lagerborg om animeringsreknikerna.

Läs mer på ​https://marialagerborgblogg.wordpress.com/

Plats: Galleri Alva – Norrlands universitetssjukhus, byggnad 1
Vernissage: 31 augusti, kl.12-14
​Utställningsperiod: 31 augusti – 25 september 2018
Öppettider: måndag-torsdag 10-16 Fredag 10-14

Om Alva kultur

Alva kultur, ett centrum för kultur i vården, på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Inrättandet av ett kultur i vården-centrum innebär att en fysisk mötesplats för olika kulturarrangemang finns tillgängligt för patienter, anhöriga och anställda inom landstinget och ger möjlighet till miljöombyte och rekreation. Alva kultur samordnar, uppmuntrar till och arrangerar olika former av kulturupplevelser och aktiviteter inom de tre sjukhusen och arbetar även med kultur i arbetslivet riktat direkt till personal inom landstinget.

Läs mer på ​https://regionvasterbotten.se/kultur/sjukhusbiblioteken/alva-kultur/

För mer information

Peter Lundström, Utställningsansvarig Galleri Alva

070-598 94 36, jarl.peter.lundstrom@gmail.com

Presskontakt

Olivia Collin, Region Västerbotten

073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se

Skriv ut

30 augusti, 2018 | Olivia Collin

Bilagor

Kommentarer