Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Installationen VÄRJA MIG av Camilla Caster visas på Alva Kultur 23 november – 18 december 2018

Lyssna

​VÄRJA MIG – en utställning med grundackord i sorg

Under december månad ställer glaskonstnären Camilla Caster ut VÄRJA MIG på Galleri Alva. En installation där ljus och mörker har en betydande roll, och helheter skapas med objekt i glas. Utställningen invigs med vernissage fredag den 23 november kl.12-14.

Camilla Caster är verksam i Umeå, och har en passion för handens görande och glaset. Hon intresserar sig för det som skaver. Det kan vara världsomspännande fenomen, skeenden i våra offentliga rum eller vardagens göranden som hon kommenterar med skulptur och installation innehållande objekt i ugnsgjutet och/eller blåst glas. Hon laddar sina verk med berättelser med fokus på det mellanmänskliga.

Utställningen ’VÄRJA MIG’ tar sitt grundackord i sorg

– För mig har det varit ovanligt att arbeta med sorgen påtagligt närvarande vid min sida. Att arbeta inför en utställning brukar vanligtvis vara lustdrivet, om än med ett visst mått av vånda, men den här gången var det annorlunda, säger Camilla Caster.

VÄRJA MIG är en installation där ljus och mörker spelar roll och där funna objekt från naturen och vägarna bygger helheter tillsammans med skulpturala objekt i glas.

Plats: Galleri Alva – Norrlands universitetssjukhus, byggnad 1D
Vernissage: 23 november, 12-14
Utställningsperiod: 23 november – 18 december 2018
Öppettider: måndag-torsdag 10-16 Fredag 10-14

Om Galleri Alva

Alva kultur, ett centrum för kultur i vården, på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Inrättandet av ett kultur i vården-centrum innebär att en fysisk mötesplats för olika kulturarrangemang finns tillgängligt för patienter, anhöriga och anställda inom landstinget och ger möjlighet till miljöombyte och rekreation. Alva kultur samordnar, uppmuntrar till och arrangerar olika former av kulturupplevelser och aktiviteter inom de tre sjukhusen och arbetar även med kultur i arbetslivet riktat direkt till personal inom landstinget.

För mer information

Peter Lundström, Utställningsansvarig, Galleri Alva
070-598 94 36, jarl.peter.lundstrom@gmail.com

Presskontakt 

Olivia Collin, Kommunikatör, Region Västerbotten
073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se

Skriv ut

22 november, 2018 | Olivia Collin

Kommentarer