Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Garncouture på Galleri Alva i oktober

Krista Näslund visar under oktober månad upp sina verk, i form av kappor tillverkade av garn, på Galleri Alva. Utställningen inleds med vernissage, fredag den 28 september kl.12.

Under oktober månad visas mode av garn på galleri Alva. “I drömmarnas garn – garncouture” av Krista Näslund. I utställningen visas kappor helt tillverkade av garn, som var och en har en har ett alldeles eget namn och tar närmare två månader att tillverka. Även fotografier av kapporna är en del i utställningen. Fotograferade av Krister Hägglund.

– Min tid försvinner när jag stickar, eller målar som jag gjort ihärdigt dom sista 20 åren, säger konstnären Krista Näslund.

Krista Näslund föddes 1949 i Boden och växte upp i Skellefteå. Till stor del är hon självlärd i det livslånga intresset och konstformen sömnad, vävnad, stickning och måleri.

Plats: Galleri Alva – Norrlands universitetssjukhus, byggnad 1D

Vernissage: 28 september, 12-14

Utställningsperiod:  28 september – 23 oktober 2018

Öppettider: måndag-torsdag 10-16 Fredag 10-14

 

Om Galleri Alva

Alva kultur, ett centrum för kultur i vården, på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Inrättandet av ett kultur i vården-centrum innebär att en fysisk mötesplats för olika kulturarrangemang finns tillgängligt för patienter, anhöriga och anställda inom landstinget och ger möjlighet till miljöombyte och rekreation. Alva kultur samordnar, uppmuntrar till och arrangerar olika former av kulturupplevelser och aktiviteter inom de tre sjukhusen och arbetar även med kultur i arbetslivet riktat direkt till personal inom landstinget.

För mer information

Peter Lundström, Utställningsansvarig Galleri Alva
070-598 94 36, jarl.peter.lundstrom@gmail.com 

Skriv ut
27 september, 2018 | Olivia Collin

Bilagor

Kommentarer