Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Hanna Holmgren på Galleri Alva i maj

Hon hämtar sin inspiration i det textila hantverket där handens arbete, upprepningen och tålamodet ligger som grund. I utställningen Universum i min hand visas teckning, broderi och virkning – tre tekniker som ligger nära varandra i Hanna Holmgrens skapande. Utställningen invigs med vernissage den 5 maj kl.12, och visas på Galleri Alva till och med 30 maj 2017.

Streck, stygn och maskor utgör byggstenarna. Som partiklar bygger de, genom upprepning, materia och världar. Små lämningar av en handling skapar massor av bläck och tråd. Ur ett kontrollerat och metodiskt arbete växer ett landskap av organiska bilder och former fram.

Hanna Holmgren, född 1986, är bildkonstnär och arbetar främst med teckning och textila tekniker. Efter studier vid de textila utbildningarna på Konstfack, Stockholm, och HDK, Göteborg, tog hon sin masterexamen 2013. Hon är numera bosatt och verksam i Umeå. Sedan sin examen har hon medverkat i ett antal utställningar på olika håll i Sverige. Framför allt har hon i samarbete med keramikern Matilda Haggärde, arbetat med och visat den egenproducerade utställningen Monumentala Upprepningar på olika kulturhus och konsthallar i Västsverige.

– Det finns en galenskap i det oändligt upprepade, samtidigt ett lugn. Arbetet balanserar/pendlar mellan att uthärda och besatthet, mellan det kontrollerade och kaoset. Beskriver Hanna Holmgren sin utställning.

Under våren 2017 visas, parallellt med utställningen på Galleri Alva, verk av Hanna i en soloutställning på Umeå Konsthall. De två utställningarna har tydliga kopplingar i tema och skapandeprocess. Utställningen i Galleri Alva fokuserar dock på den tvådimensionella teckningen och broderiet, medan det i Umeå Konsthall visas skulpturala virkningar och teckningar större skala.

För mer information:

Peter Lundström
Utställningsansvarig Galleri Alva
070-598 94 36
jarl.peter.lundstrom@gmail.com

Skriv ut

4 maj, 2017 | Olivia Collin

Bilagor

Kommentarer