Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

”Ljus och mörker” i Galleri Alva i mars

Karin Åström visar akvarellutställningen ”Ljus och mörker” i Galleri Alva under mars. Vernissage hålls den 4 mars kl. 12.00.

Karin Åström visar akvarellutställningen ”Ljus och mörker” i Galleri Alva under mars. Vernissage hålls den 4 mars kl. 12.00.

Akvarellmålningarna i Åströms utställning skildrar ljus och mörker, dels i några landskapsakvareller och blommor, där mörkret byts mot ljus.

– Fåglarna symboliserar hur det känns när en nära familjemedlem bryts ner av ångest men sakta, sakta är på väg tillbaka till livet, säger Karin Åström. Det jag vill med utställningen är att förmedla att det finns hopp i det mörka och att vi ska se det ljusa i tillvaron.

Karin Åström har tidigare uppmärksammats för sina skulpturer, bland annat genom installationen ”Min brasa” som visades på Vårsalongen i Stockholm 2009.

Karin Åström härstammar från Jokkmokk och har studerat konst vid Sunderby Folkhögskola och utbildat sig till bildlärare vid Umeå universitet. Hon har ställt ut sina konstverk vid flera forum i Västerbotten, men även i Galleri Jean Camion i Paris.

Hon designade Årets konstnärssmycke i Skellefteå 2015.

Ljus och mörker visas i Galleri Alva vid Norrlands universitetssjukhus den 4- 29 mars. Vernissage hålls den 4 mars kl. 12.00.

För mer information:

Peter Lundström

Utställningsansvarig för Galleri Alva

070-598 94 36, jarl.peter.lundstrom@gmail.com

Skriv ut

3 mars, 2016 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer