Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Mikael Åberg i Galleri Alva under februari

Mikael Åberg beskriver hur han som konstnär gillar att arbeta med olika tekniker och metoder och hur han sedan några år tillbaka jobbat med skulpturer som rinner, likt tredimensionella rörliga målningar.

Hemmaplan är en utställning där konstnären undersöker material, färg och rörlig form. Vernissage hålls den 5 februari.

Mikael Åberg beskriver hur han som konstnär gillar att arbeta med olika tekniker och metoder och hur han sedan några år tillbaka jobbat med skulpturer som rinner, likt tredimensionella rörliga målningar. Mikael Åbergs arbete består till största delen av skulpturer och installationer, men använder sig även av foto och video för att fånga publikens intresse.

Konstnären har även tagit hjälp av sitt intresse för sport i sitt konstskapande:
– För mig är det intressant att göra jämförelser och liknelser mellan idrottsvärlden, konsten och andra områden i samhället, säger Mikael Åberg.

Mikael Åberg är skolad vid Umeå konsthögskola och har bland annat ställt ut alster i projekt Fyren under Kulturhuvudstadsåret 2014 i Umeå. Han har tilldelats konststipendier från bland annat Stockholm artfair/akademiska hus, Helge Ax: son Johnsons stiftelse och Bildkonstnärsfonden.

Vernissage för utställningen Hemmaplan hålls på Galleri Alva, Norrlands universitetssjukhus, fredag den 5 februari kl.12.00.

För mer information:
Peter Lundström

Utställningsansvarig Galleri Alva
jarl.peter.lundstrom@gmail.com, 070-598 94 36

Skriv ut

4 februari, 2016 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer