Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Ny bokserie för barn i sjukhusmiljö

Den 27 april kl 12.00 är det boksläpp av författaren Eva Salqvists barnbok ” Rex och Rut- Sjukhustjuven”, en bok för barn som vistas i sjukhusmiljö.

Den 27 april kl 12.00 är det boksläpp av författaren Eva Salqvists barnbok ” Rex och Rut- Sjukhustjuven”, en bok för barn som vistas i sjukhusmiljö.

Eva Salqvist, som är författare och syskonstödjare vid Norrlands universitetssjukhus och skaparen bakom boken som är den första delen i en bokserie om barn på sjukhus som löser mysterier. Bokserien förmedlar en bild av sjukhuset som kan vara både lite skrämmande och spännande på samma gång, men främst att sjukhuset är en trygg plats. Ytterligare tre berättelser om Rex & Rut kommer att släppas.

Bokens illustratör David Henson jobbar som röntgensjuksköterska i Lund, vilket gör att skaparna bakom bokserien har en god insyn i barnens vardag på sjukhusen.

– Jag tycker att det är bra att barnen får ta sjukhuset i besittning, det kan ge ett positivt minne av den tid som de spenderade på sjukhus, säger Eva Salqvist.

Länsbiblioteket vid Region Västerbotten driver ett läs- och litteraturprojekt där Kultur i vården, Alva kultur och sjukhusbiblioteken i Lycksele och Skellefteå utgör basen i ett samarbete med sjukhuslärare, lekterapeuter, syskonstödjare och ABF Västerbotten. Projektet heter med Med famnen full av äventyr. Kulturrådet har beviljat bidrag för projektet.

– I detta projekt arbetar vi med Evas böcker om äventyr på sjukhus, säger Ann Helen Littbrand, samordnare för Kultur i vården. Det är fint för barnen att lyssna till en saga, vandra i kulvertar och besöka olika miljöer på sjukhuset

Efter boksläppet blir det sagoberättande för barn som befinner sig på sjukhuset, deras syskon och föräldrar. Ett äventyr följer på detta.

Pressinbjudan

Vad: Boksläpp av Rex och Rut- Sjukhustjuven

När: 27 april kl.12.00

Var: Alva kultur, Norrlands universitetssjukhus

För mer information:

Ann Helen Littbrand

annhelen.littbrand@regionvästerbotten.se, 070-667 37 26

Eva Salqvist

evasalqvist@gmail.com, 070-887 80 10

Skriv ut

26 april, 2016 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer