Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Nyanser, perspektiv och synvinklar på Galleri Alva

​Bildkonstnären Erik Hurst visar sitt projekt med titeln ”Allt detta handlar om nyanser, perspektiv, synvinklar” på Galleri Alva 6 – 30 april. En utställning som består av fotografier och objekt, med grunden i en låda ljusskadat fotopapper. Utställningen inleds med vernissage, fredag den 6 april kl.12 på Galleri Alva.

Allt detta handlar om nyanser, perspektiv, synvinklar är titeln på det projekt som ställs ut på Galleri Alva i Umeå 6 – 30 april. Projektet handlar om hur Erik Hurst sökte olika typer av familjestrukturer än kärnfamiljen och alternativa livsstilar och fann en grupp nunnor på Rögle Kloster utanför Lund.

En låda överblivet fotopapper visade sig vid kopiering vara ljusskadat och blev grunden för projektet; tron på vikten av att leva utan materiella tillhörigheter och det värdet en gåva ges ledde till en serie porträtt.

Titeln är ett citat från en av nunnorna som talar om balansgången i att definiera ”den andra”. Citatet passar väl in både på den fotografiska tekniska processen men även dokumentärfotografiets stora dilemma; att avbilda subjekt på ett rättvist och etiskt sätt.

Erik Hurst är bildkonstnär med det fotografiska mediet som utgångspunkt för sitt konstnärskap. Han är född och uppvuxen i Umeå men är sedan 2009 verksam i Göteborg. Hurst är utbildad vid kandidatprogrammet i fotografi vid Akademin Valand i Göteborg 2014-2017. Tidigare har han ställt ut på bland annat Galleri Krebsen i Köpenhamn, Alingsås museum och Röda Sten Konsthall i Göteborg.

Utställningsperiod: 6 – 30 april
Vernissage: Fredag 6 april kl.12
Plats: Galleri Alva, NUS

Mer information

Peter Lundström, utställningsansvarig, Galleri Alva
070-598 94 36, jarl.peter.lundstrom@gmail.com

Presskontakt

Olivia Collin, kommunikatör, Region Västerbotten
​073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se

Skriv ut

5 april, 2018 | Olivia Collin

Kommentarer