Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Pop Up Library på Galleri Alva i oktober

Konceptet Pop Up Library kommer till Galleri Alva i oktober. I sammanhanget är boken konstverket, och flertalet konstnärer har bidragit med sina verk. Vernissage hålls fredag den 6 oktober kl.12.00.

I oktober får Galleri Alva besök av “Pop Up Library”. Ett koncept och en konstsamling av Artist’s books, som ständigt byter både kontext och utställningsplats. Konceptet har funnits sedan 2015, och är ett sätt att utmana läsning och presentation och ständigt hitta nya publik. Pop Up Library startades av Mia Rogersdotter Olofsson, Jonas Malmberg, Anna Olaes-Parker, Simon Gran Danielsson och Razvan Anghelache.

Gruppen talar om Artist’s books – boken som konst, konst i bokform. Kort beskrivet ett konstverk i form av en bok eller ett bokliknande objekt. Ett alternativt utställningsformat.

Pop Up Library tar sig an temat plats – i litterära sammanhang beskrivs boken som en plats i sig. En plats där både förtvivlan, sorg och tröst kan hittas i det skrivna ordet. I den tillfälliga utställningen ställs lånade Artist’s Books ut, där olika konstnärer utgått, skapat och undersökt platserna i sina verk.

Pop Up Library, Konsten som bok – boken som konst

Utställning: 6 – 31 oktober 2017

Vernissage: Fredag 6 oktober kl 12.00

För mer information

Peter Lundström, Utställningsansvarig Galleri Alva

070-598 94 36, jarl.peter.lundstrom@gmail.com

Presskontakt

Olivia Collin, Region Västerbotten

073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se

Skriv ut

4 oktober, 2017 | Olivia Collin

Bilagor

Kommentarer