Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Sällskap på Galleri Alva, av Clara Dackenberg

Under april visar umeåbaserade konstnärinnan Clara Dackenberg sin utställning Sällskap, på Galleri Alva.

Utställningen innehåller skulpturala gurer och objekt i trä, teckningar och collage. Vernissage hålls fredag den 7 april kl.12.00 och utställningen pågår mellan 7 april och 2 maj 2017.

– Det är någonting med skalan, dockformatet. Figurinen som i sin litenhet på samma gång är monumental och greppbar. Beskriver Clara Dackenberg sin utställning.

Clara Dackenberg, född i Umeå 1987 och idag baserad i Umeå efter studier i Stockholm och Göteborg. Hon har en konstnärlig kandidatexamen från Högskolan för design och konsthantverk, HDK, i Göteborg och en masterexamen i Storytelling från Konstfack, Stockholm

Clara är verksam som illustratör sedan 2010, med särskilt intresse för barnkultur, i synnerhet barnboksillustration, åt uppdragsgivare som Sveriges Utbildningsradio Natur och Kultur Bokförlaget Mirando Albert Bonniers förlag Brombergs bokförlag Barntidskriften KOKO. Under vintern 2016 /2017 har fokus legat på arbete med bilderboken Oväder (text Tuvalisa Rangström) som utkommer på bokförlaget Mirando i april 2017.

Mer information:

Peter Lundström
Utställningsansvarig Galleri Alva
070-598 94 36
jarl.peter.lundstrom@gmail.com

Skriv ut

6 april, 2017 | Olivia Collin

Bilagor

Kommentarer