Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Tid, plats och tillstånd utforskas på Galleri Alva i mars

I mars visas Kerstin Lindströms HABITAT på Galleri Alva. En utställning som utforskar tid, plats och tillstånd, där textil och fotografi blandas. Utställningen pågår mellan 9 mars – 3 april, och inleds med vernissage fredag den 9 mars kl.12.

I Kerstin Lindströms utställning HABITAT visas textila objekt och fotografier, med utgångspunkt i Långviken, Tavelsjö. Objekten tar upp och utforskar begrepp som tid, plats och tillstånd. Ett HABITAT är en plats där en art kan leva, och något som kan delas med andra till skillnad från reviret.

– Tid, plats och tillstånd är utgångspunkt för mina arbeten. Jag använder ofta textila metoder och material. En nära kontakt med marken är viktig. Många projekt har innefattat samarbeten med olika grupper av människor och resultaten har visats på utställningar i Sverige och internationellt. Under 2017 vistades jag två månader på Artist in Residence på Island, deltog i ett landartprojekt på Ameland i Holland, turnerade med en ombyggd grön manskapsvagn i Västerbottens inland, ställde ut i Riga, Lettland, på Sundsvalls Museum,Textilmuseet i Borås och Härnösands Konsthall. Viktiga möten i nya sammanhang som utvecklar mitt arbete, säger Kerstin Lindström om utställningen.

Konstnären Kerstin Lindström är född 1958 och uppvuxen i Umeå. Idag arbetar hon med konst både enskild och under samarbetsformer i många olika sammanhang. Verken tar form som både skulpturer, installationer och performance.

Mer information http://kerstinlindstrom.se

Plats: Galleri Alva – Norrlands universitetssjukhus, byggnad 1D
Vernissage: 9 mars, kl.12-14
Utställningsperiod: 9 mars – 3 april
Öppettider: måndag-torsdag kl.10-16 Fredag kl.10-14

 

För mer information
Peter Lundström, utställningsansvarig, Galleri Alva
070-598 94 36, jarl.peter.lundstrom@gmail.com

Presskontakt
Olivia Collin, kommunikatör, Region Västerbotten
073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se

Skriv ut
6 mars, 2018 | Olivia Collin

Kommentarer