Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Ella på älgjakt

Elisabeth Berggren, Skråmträsk, Skellefteå, är biolog och jägare. Hon tycker om att läsa böcker. Gärna också för barnen. Men hur hon än letade hittade hon ingen barnbok som handlade om älgjakt. Så då skrev hon en själv!

Elisabeth Berggren, Skråmträsk, Skellefteå, är biolog och jägare. Hon tycker Omslagsbild Ella på älgjaktom att läsa böcker. Gärna också för barnen. Men hur hon än letade hittade hon ingen barnbok som handlade om älgjakt. Så då skrev hon en själv!

”Det är jättetidigt på morgonen. Det är alldeles mörkt ute när Ella blir väckt av sin mamma. I köket sitter morbror Olle och väntar. Ella och Olle ska åka ut i skogen och jaga älg! Ella får ett rött band att sätta runt kepsen. De går långt och ryggsäcken är tung. Ella har många frågor att ställa till morbror Olle. Varför jagar han älg egentligen? Varför pratar han så konstigt i jaktradion? Och kan älgar bli ledsna? Här får du följa Ella och hennes morbror Olle under en spännande dag i skogen tillsammans med jaktlaget. Hur tror du att det går?”

Torsdagen den 22 november besöker Elisabeth Berggren Skellefteå sjukhusbibliotek för att berätta om sin bok.

Skriv ut

14 november, 2012 | Maria Lundström
  • När: Torsdag 22 november, klockan 12:00-12:30

    Var: Skellefteå sjukhusbibliotek, Skellefteå lasarett

    Välkommen!

Kommentarer