Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Bild av Frida Hammar
Lyssna

Sjukt bra kulturfestival – Novemberblues

Festivalen Novemberblues och andra kulturevenemang som sjukhusbiblioteken arrangerar bidrar till att människor, mår lite bättre.

Än en gång slår vi upp portarna för kulturfestival i novemberrusket.
– Kultur är viktigt för hälsan och vi är övertygade om att den här festivalen och andra kulturevenemang som sjukhusbiblioteken arrangerar bidrar till att människor, mår lite bättre säger Ann-Helen Littbrand, kultursamordnare för sjukhusbiblioteken, Region Västerbotten.

Två veckor fulla av kulturevenemang på Västerbottens tre sjukhus – för patienter, anhöriga, personal och för dig som har möjlighet att slinka in på något av de öppna evenemangen.

2 – 16 november på Norrlands universitetssjukhus i Umeå, Lycksele och Skellefteå lasarett.

Se bland annat dansfilmen Outside in med Tove Skeidsvoll, Improshow med Skuggteatern, föreläsning och workshop om hemslöjd – Ser du löven för alla träd? Vernissage av utställningen Fyndat på Gammplatsen, högläsning, berättarföreställning och inte minst konsert med stråkkvartett ur Norrlandsoperans symfoniorkester. Eller delta i årets tävling som är teckning.

Se bifogat programblad: http://regionvasterbotten.se/wp-content/uploads/2012/10/Program_Novemberblues-2012-1.pdf

och läs mer på (Sjukhusbibliotekens hemsida.) www.regionvasterbotten.se/novemberblues

– Några av evenemangen är öppna, andra slutna och några går även att se i sjuksängen genom vårt interna videosystem, berättar Ann-Helen Littbrand.

För mer information:
Ann-Helen Littbrand, kultursamordnare för sjukhusbiblioteken, Region Västerbotten, 090-785 87 31, 090-16 37 26, annhelen.littbrand@regionvasterbotten.se

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, mariann.holmberg@regionvasterbotten.se, 072 222 73 43

Skriv ut

29 oktober, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström
  • Kultur i vården arrangerar Novemberblues i samarbete med länets kulturkonsulentverksamhet inom områdena: bild, konst, film (Film i Västerbotten) och litteratur (Länsbiblioteket) Region Västerbotten, NorrlandsOperan AB ansvarar för dans och musik, Västerbottens läns hemslöjdsförening för slöjd, Riksteatern Västerbotten för teater. Skogsmuseet i Lycksele. Skellefteå museum. Konstansvarig vid Västerbottens läns landsting och Lekterapin/Sjukhusskolan samt Oasen. ABF Västerbotten och Studieförbundet Vuxenskolan.

Kommentarer