Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Nytt e-bibliotek efter årsskiftet

VLL:s e-bibliotek får ny teknik efter årsskiftet. Det gamla e-biblioteket upphör, så du som har en användare där med information som du vill ha kvar måste spara den på annat sätt.

Nu får landstingspersonalen i Västerbotten tillgång till ett nytt e-bibliotek.  För närvarande i en preliminär version som kommer att få sin slutliga form under våren 2014.

Teknikbytet innebär att den knapp som länkar till fulltext och/eller beställningsformulär byter utseende. Den nya knappen ser du i bilden ovan.

Länkning sker från de flesta databaser som landstinget har tillgång till inklusive PubMed och Google Scholar. Den gamla sfx-ikonen kan under en övergångsperiod komma att ligga kvar i vissa databaser.

Om problem uppstår, till exempel med tillgång till fulltextartiklar, kontakta

Lena Björkman

Medicinsk bibliotekarie

Kontaktperson för Eira

lena.bjorkman@vll.se

Tel. 0910-771777

Skriv ut

20 december, 2013 | Lena Bjorkman
  • VLL:s e-bibliotek

    Det nya e-biblioteket består av Ebsco Discovery Service (EDS). Söktjänsten har likt Google ett eget index för snabb och uttömmande sökning. Indexet innehåller bland annat databaserna Amed, Cinahl, Medline, PsycInfo och Cochrane Library liksom förlagsinformation och fria resurser, i vissa fall är fulltexten sökbar även om landstinget inte har tillgång till den.

    Länk till VLL:s nya e-bibliotek

Kommentarer