Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Umeå Fotoklubb visar bildkonst på Alva kultur

Ur Droppar Sprungen, Av Havet Fångad är titeln på november månads utställning hos Alva kultur. Bildmaterialet kommer från Umeå Fotoklubb. Utställningen pågår mellan den 26 oktober och 20 november, och invigs med vernissage fredag den 26 oktober kl.12.

November månads utställning på Alva kultur är en fotografisk skildring av vattnets väg från enskild droppe till möte med havet. Bilderna har sitt ursprung i Västerbottens län och kommer från Umeå Fotoklubb. Utställningen tituleras Ur Droppar Sprungen, Av Havet Fångad.

Om Umeå Fotoklubb

Umeå Fotoklubb bildades 1941 och består idag av ett 50-tal medlemmar. Klubben vänder sig till alla fotointresserade och har dessutom ett internationellt samarbete med fotoklubben i Varese, Italien.

Under hösten bidrar Umeå Fotoklubb med tre bildspel och fysiska bilder till deras utställning och tävling. Ett av bildspelen som är med och tävlar ligger också till grund för bildmaterialet i utställningen på Alva kultur.

Klubben är medlem i Norra Norrlands Distriktet Fotografi  (NND) och Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF).

Plats: Galleri Alva – Norrlands universitetssjukhus, byggnad 1D
Vernissage: 26 oktober, 12-14
Utställningsperiod:  26 oktober – 20 november 2018
Öppettider: måndag-torsdag 10-16 Fredag 10-14

Om Galleri Alva

Alva kultur, ett centrum för kultur i vården, på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Inrättandet av ett kultur i vården-centrum innebär att en fysisk mötesplats för olika kulturarrangemang finns tillgängligt för patienter, anhöriga och anställda inom landstinget och ger möjlighet till miljöombyte och rekreation. Alva kultur samordnar, uppmuntrar till och arrangerar olika former av kulturupplevelser och aktiviteter inom de tre sjukhusen och arbetar även med kultur i arbetslivet riktat direkt till personal inom landstinget.

För mer information
Peter Lundström, Utställningsansvarig Galleri Alva
070-598 94 36, jarl.peter.lundstrom@gmail.com 

Presskontakt
Olivia Collin, Region Västerbotten
073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se

Skriv ut
25 oktober, 2018 | Olivia Collin

Bilagor

Kommentarer